Dåbskage
SPONSORERET indhold

Dåbskage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Verdens sødeste dåbskage

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid, i alt: 2-3 timer
Bagetid: 35-40 min.
Fryse-egnet
(ca. 10 personer)
300 g smør (blødt)
300 g sukker (31/2 dl)
4 æg (str. mellem)
2 tsk bagepulver
75 g mandler (finthakkede)
275 g mel (41/2 dl)
1 dl appelsinsaft
Fyld og pynt:
ca. 1/2 kg marcipan
lidt flormelis
1 dl abrikosmos
glasur af flormelis og
æggehvide (pasteuriseret)
1 lille rulle grøn marcipan (200 g)
1 lille rulle rød marcipan (200 g)
100 g chokolade
kagepynt (f.eks. sukkerblomster o.lign.)

  1. Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt derefter æggene ét ad gangen. Rør eller pisk mellem hvert æg. Bland bagepulver i melet sammen med mandler og vend det i smør/æggemassen skiftevis med appelsinsaften.
  2. Kom dejen i en lille bradepande(ca. 30 x 24 cm). Bag kagen midt i ovnen ved 185 grader i 35-40 min. Stik i dejen med en strikkepind. Hænger der intet dej ved, er kagen færdigbagt. Lad kagen svale af.
  3. Ælt marcipanen med lidt flormelis og rul den herefter ud til en tynd plade. Smør oversiden af kagen med et tyndt lag abrikosmos, læg marcipanen herpå og skær den til i kanten. Rør flormelis og æggehvide sammen til glasur. Fordél det over marcipanen og lad det stivne.
  4. Pynt nu kagen med en bred bræmme marcipan (det er oversiden af „dynen”) og læg et fletværk af marcipan på „dynen” (det ser fint ud, hvis man udskærer fletværket med en klejnespore).
  5. Rul resten af marcipanen ud til en tynd plade. Skær fire strimler, som passer til kagens fire sider.
  6. Pensl først siderne med abrikosmos eller -marmelade og sæt så marcipanen på. Klem lidt sammen med en gaffel.
  7. Hovedet er udstukket af marcipan (brug et glas), og kysen er en marcipanring, som foldes i kanten som flæser. Øjne og hår er chokolade, mens sut og sløjfe er af marcipan.