Dampede muslinger i Pastis med rouille
Rouille (udtales ruij) er Sydfrankrigs bud på en krydret mayonnaise, der især anvendes i den be-rømte fiskesuppe, bouillabaise eller som her med muslinger.
Ingredienser
Rouille:
½ bagt eller grillet peberfrugt uden skal
2 tsk dijonsennep
1 knsp safran
½ fed hvidløg
2 pasteuriserede æggeblommer
1 dl olivenolie
salt og sort peber
ca 2 spsk citronsaft.
Muslinger:
2 stængler bladselleri
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1½ kg blåmuslinger, rensede og gået efter
1 glas pastis
1 stor håndfuld bredbladet persille.
Sådan laver du muslinger i pastis:
1. Til rouille kommes peberfrugt i en morter sammen med sennep, safran og hvidløg. Knus det til en lind pasta og kom det over i en skål. Bland æggeblommerne i og pisk langsomt olien i til du har en tyk mayonnaise. Smag til med salt, peber og citronsaft. Lad gerne rouillen trække et par timer eller til dagen efter.
2. Snit bladselleri og løg i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Varm olien i en stor gryde og kom selleri og løg i. Svits dem i et par min ved middelvarme, og tilsæt så hvidløg. Rør rundt i det og kom muslingerne i gryden.
3. Hæld pastis over og vend det hele rundt, så alle muslinger dækkes af grøntsager og pastis. Kom låg på og sænk varmen til laveste blus. Lad muslingerne simre i 5-7 mir, til de har åbnet sig.
4. Hak persillen groft og vend den i muslingerne lige inden de serveres med rouille og godt brød.