-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"
-
7 ting, du (måske) ikke vidste om André Babikian
-
Victor Lander havde pakket noget helt særligt i sin kuffert til “Forræder”
-
"Forræder"-stjernerne kryber til korset: Her er deres vildeste løgne
-
Marie Watson afslører: Disse scener bliver taget om i “Forræder”
-
Lise Rønnes vilde kærlighedshistorie: Ført sammen med kæresten af kendt sangerinde
-
Lise-Lotte Lohmann skærer igennem: Folk keder mig for hurtigt
-
Her er 5 ting, du (måske) ikke vidste om Rasmus Bruun

Dampede muslinger i Pastis med rouille
Rouille (udtales ruij) er Sydfrankrigs bud på en krydret mayonnaise, der især anvendes i den be-rømte fiskesuppe, bouillabaise eller som her med muslinger.
Total:30 minutter
Ingredienser
- Rouille:
- ½ bagt eller grillet peberfrugt uden skal
- 2 tsk dijonsennep
- 1 knsp safran
- ½ fed hvidløg
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 dl olivenolie
- salt og sort peber
- ca 2 spsk citronsaft.
- Muslinger:
- 2 stængler bladselleri
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1½ kg blåmuslinger, rensede og gået efter
- 1 glas pastis
- 1 stor håndfuld bredbladet persille.
Sådan laver du muslinger i pastis:
- 1. Til rouille kommes peberfrugt i en morter sammen med sennep, safran og hvidløg. Knus det til en lind pasta og kom det over i en skål. Bland æggeblommerne i og pisk langsomt olien i til du har en tyk mayonnaise. Smag til med salt, peber og citronsaft. Lad gerne rouillen trække et par timer eller til dagen efter.
- 2. Snit bladselleri og løg i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Varm olien i en stor gryde og kom selleri og løg i. Svits dem i et par min ved middelvarme, og tilsæt så hvidløg. Rør rundt i det og kom muslingerne i gryden.
- 3. Hæld pastis over og vend det hele rundt, så alle muslinger dækkes af grøntsager og pastis. Kom låg på og sænk varmen til laveste blus. Lad muslingerne simre i 5-7 mir, til de har åbnet sig.
- 4. Hak persillen groft og vend den i muslingerne lige inden de serveres med rouille og godt brød.
- Prøv også braiseret lam med oliven, rosmarin og honning