En kongelig dåbskage
SPONSORERET indhold

En kongelig dåbskage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvad enten det er kongehusets eller din egen prins eller prinsesse, der skal døbes hører der en dåbskage til. Her en flot 'royal' version:

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
14. maj. 2012 | Opskrift | Hjemmet
12-15 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1-1½ time
Bagetid i alt: ca. 45 min.
Fryse-egnet
400 g smør
400 g sukker 6 æg (mellem)
100 g mandler (finthakkede)
250 g mel
2 tsk bagepulver
revet skal af 1 stor citron (økologisk)
1 dl appelsinsaft
Pynt:
6-8 spsk abrikosmarmelade
700 g rå marcipan
1 æggehvide (pasteuriseret)
flormelis
100 g hvid chokolade
300 g mørk chokolade
guldstøv
sukkerkugler
kakao

  1. Rør blødt smør og sukker godt sammen. Rør æggene i ét ad gangen. Bland mandlerne i me- Til lykke til tvillingerne: Kongelig dåbskage De kongelige tvillinger døbes på torsdag. Det fejrer vi med en flot dåbskage og lækre muffins, som kan nydes, mens navnene afsløres på tv. let med bagepulver og revet citronskal. Vend melet i dejen sammen med appelsinsaft.
  2. Beklæd en brade pande på 30 x 24 cm med bagepapir og fordel af dejen i den. Bag kagen ved 185 grader i 25-30 min.
  3. Overtræk på kagen: Fordel abrikosmarmeladen over den bagte kage i et jævnt lag. Ælt marcipan med æggehvide og flormelis til en smidig masse. Udrul mellem to stykker bagepapir og læg marcipanmassen over kagen. Skær til, og læg en marcipanbræmme i kanten.
  4. Chokoladepynt: Tegn en barnevogn på hvidt papir, læg bagepapir over og sprøjt smeltet mørk chokolade efter tegningen. Det er nemmest, hvis man sprøjter et hjul, en kalechedel osv. ad gangen. Lad mønstrene stivne i køleskab og „hæft“ dem på kagen med lidt smeltet chokolade.
  5. Form kroner og blomster i marcipan og sukkerkugler, og drys med guldstøv. Læg en oval skål eller papir over kagen og drys med sigtet kakao, så motivet indrammes af en medaljon.