Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hummus og fladbrød
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Fladbrød med hummus

Nem sommermad: Fladbrød med hummus og tomatsalat

En simpel hummus får ofte hovedrollen i dagens måltid hjemme hos os. Jeg har selv lavet den, men kender du en (f.eks. din grønthandler eller Emmerys), der laver den godt, så køb den og nyd, at din mad er klar på 5 minutter.

12 minutter
Print
Hovedret til 2

HUMMUS:
200 g kogte kikærter
1 tsk tahini
saft af 1 citron
1 tsk knust spidskommen
salt

DESUDEN:
2-4 fladbrød
olivenolie
bunkevis af tomater ( eller ca. 3-500 g)
olivenolie
salt
Lidt plukket oregano & timian
citronbåde

Såådan laver du fladbrød med hummus

Blend kikærter, tahini, citronsaft og spidskommen i en foodprocessor, og smag til med salt.

Dryp brødet med en smule olivenolie, og grill det på en varm grillpande (eller lun det i en ovn).

Skær tomaterne i mundrette stykker, og vend dem med olivenolie og lidt salt.

Top varme fladbrød med tomater og friske krydderurter. Servér med citronbåde til.

TIP: Du kan også toppe dit fladbrød med masser af basilikum eller rucolasalat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hummus, Picnic, Nem aftensmad, Kikærter og Tilbehør