Flanksteak med bagte kartofler og tomat-ferskensalat
Foto: Martin Dyrløv Flanksteak med skønt og sommerligt tilbehør.

Flanksteak med bagte kartofler og tomat-ferskensalat

Sæt kartoflerne i ovnen som det første, så bliver de færdige, mens du steger kød, rører cremefraichedressing og snitter den smukke salat.

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 45 minutter
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: en time, 30 minutter
plate 4 personer

  • 4 store bagekartofler (eller 8 mellemstore)
  • 1 flanksteak (600 g)
  • 1 spsk. olivenolie
  • sort peber
  • flagesalt

Cremefraiche-dressing:

  • 200-250 g cremefraiche 18 %
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og peber
  • 1 rød snackpeber
  • 1 bundt purløg

Tomat-ferskensalat:

  • 400 g tomater (gerne forskellige slags)
  • 2-3 ferskner
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. lime- eller citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ tsk. chiliflager
  • frisk koriander eller bredbladet persille

Sådan gør du:

  1. Skrub kartoflerne rene, og prik dem med en kødnål. Sæt dem i ovnen ved 225 grader i 45-60 min.
  2. Pensl kødstykket med olivenolie, og krydr med knust sort peber og flagesalt. Brun kødet på en varm pande eller grillpande i 2-3 min. på hver side.
  3. Sæt panden i ovnen, og steg kødet i 8-10 min. på hver side – efter tykkelse. Lad stegen hvile tildækket i 8-10 min.
  4. Cremefraiche- dressing: Rør cremefraiche sammen med sennep, salt og peber, og tilsæt små terninger af snackpeber og fintsnittet purløg - gem evt. lidt til pynt.
  5. Tomat/fersken-salat: Skyl tomater og ferskner, og skær dem i både og/ eller skiver. Vend dem sammen med fintsnittet rødløg, lime- eller citronsaft og olivenolie, og smag til med salt og chiliflager. Anret salaten med et drys af koriander- eller persilleblade.
  6. Skær kødet i skrå skiver, og server med bagte kartofler med cremefraichedressing og salaten.
Se, hvad vi ellers skriver om: Oksekød, Aftensmad, Bagekartofler og Hovedret