Flettet brunsvigerstang
Foto: Martin Dyrløv Find opskriften på den lækre brunsvigerstang her.

Flettet brunsvigerstang

Den klassiske brunsviger møder kanelsnurren, og et flot, flettet stykke bagværk opstår.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 1 kage til 12-16 pers.

Dej:

1½ dl mælk
25 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
¼ tsk. salt
300 g hvedemel
¼ tsk. stødt kardemomme
50 g blødt smør

Fyld:

150 g farin
150 g smør evt.
2 tsk. stødt kanel

Sådan gør du

Dej:

  1. Lun mælken, og hæld den i en dejskål. Rør gæren ud i mælken, og tilsæt æg, sukker, salt, mel og kardemomme.
  2. Rør dejen sammen, og ælt smørret i. Ælt dejen glat og blank, og lad den hæve tildækket i 30 min. 2.

Fyld:

  1. Smelt farin og smør i en gryde, og tilsæt evt. kanel. Afkøl til stuetemperatur.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let sammen. Del den i 2 ens stykker, og rul dem ud i rektangler (ca. 20 x 45 cm).
  3. Smør halvdelen af fyldet på hvert dejstykke, men ikke helt ud til kanten. Rul dejstykkerne sammen som roulader, og knib enderne sammen, så fyldet bliver inde i dejen. Rul og stræk hver roulade, så de bliver ca. 60 cm. lange.
  4. Skær de 2 roulader igennem på langs, og flet de 4 stykker sammen på en bageplade med bagepapir. Fold enderne ind under, og lad kagen hæve tildækket i 30 min.
  5. Buk bagepapiret lidt op langs siderne af kagen, og understøt evt. med kanter af foldet stanniol, så dej og fyld ikke breder sig ud på hele pladen.
  6. Sæt kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min., til den er gennembagt (93-96 grader).
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Brunsviger, Kanelbrød og Bageopskrifter