Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Flutes med fuldkorn
Foto: Thomas Hergaard

Flutes med fuldkorn - opskrift fra Hjemmet

Flutes med fuldkorn

Her får du en opskrift på lækre hjemmebagte fuldkornsflutes. Det perfekte tilbehør til fx salat eller lasagne.

(4 stk.)
Print

Arbejdstid: 25 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 18 min.
Fryse-egnede
Ingredienser:
6 dl vand (lunkent)
125 g groft rugmel
10 g gær
1 spsk groft salt
250 g fuldkornshvedemel
ca. 300 g hvedemel (gerne pizzamel)

  1. Rør vand, rugmel og gær sammen i en skål og lad det stå på køkkenbordet i 1 times tid.
  2. Rør dejen igennem og tilsæt salt, fuldkornsmel og hvedemel – hold lidt af hvedemelet tilbage. Rør dejen godt igennem med en træske eller på maskine og lad den hæve tildækket i 1 times tid.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og træk kanterne ind mod midten, indtil dejen føles elastisk. Del dejen i 4 stykker og tril dem til lange pølser. Læg dem på 1-2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 1 times tid.
  4. Varm ovnen op til 250 grader varmluft (275 grader alm. ovnvarme). Rids brødene med en skarp kniv og bag dem i 15-18 min. – det skal lyde hult, når man banker på dem. Lad dem afkøle på en rist.
Se, hvad vi ellers skriver om: Flutes, Sundt brød og Bageopskrifter