Flutes med fuldkorn

Foto: Thomas Hergaard

Flutes med fuldkorn - opskrift fra Hjemmet

Flutes med fuldkorn

Her får du en opskrift på lækre hjemmebagte fuldkornsflutes. Det perfekte tilbehør til fx salat eller lasagne.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate (4 stk.)
Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 18 min.
Fryse-egnede
Ingredienser:
6 dl vand (lunkent)
125 g groft rugmel
10 g gær
1 spsk groft salt
250 g fuldkornshvedemel
ca. 300 g hvedemel (gerne pizzamel)

  1. Rør vand, rugmel og gær sammen i en skål og lad det stå på køkkenbordet i 1 times tid.
  2. Rør dejen igennem og tilsæt salt, fuldkornsmel og hvedemel – hold lidt af hvedemelet tilbage. Rør dejen godt igennem med en træske eller på maskine og lad den hæve tildækket i 1 times tid.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og træk kanterne ind mod midten, indtil dejen føles elastisk. Del dejen i 4 stykker og tril dem til lange pølser. Læg dem på 1-2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 1 times tid.
  4. Varm ovnen op til 250 grader varmluft (275 grader alm. ovnvarme). Rids brødene med en skarp kniv og bag dem i 15-18 min. – det skal lyde hult, når man banker på dem. Lad dem afkøle på en rist.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Flutes, Sundt brød og Bageopskrifter

610x200_woordy_knap2.jpeg