Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 18 min.
Fryse-egnede
Ingredienser:
6 dl vand (lunkent)
125 g groft rugmel
10 g gær
1 spsk groft salt
250 g fuldkornshvedemel
ca. 300 g hvedemel (gerne pizzamel)
- Rør vand, rugmel og gær sammen i en skål og lad det stå på køkkenbordet i 1 times tid.
- Rør dejen igennem og tilsæt salt, fuldkornsmel og hvedemel – hold lidt af hvedemelet tilbage. Rør dejen godt igennem med en træske eller på maskine og lad den hæve tildækket i 1 times tid.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og træk kanterne ind mod midten, indtil dejen føles elastisk. Del dejen i 4 stykker og tril dem til lange pølser. Læg dem på 1-2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 1 times tid.
- Varm ovnen op til 250 grader varmluft (275 grader alm. ovnvarme). Rids brødene med en skarp kniv og bag dem i 15-18 min. – det skal lyde hult, når man banker på dem. Lad dem afkøle på en rist.