French toast opskrift
Foto: Line Thit Klein French toast med pærer, karamel og is

Sådan laver du french toast

French toast med pærer, karamel og is

På dansk er french toast også kendt som 'arme riddere' - du kan servere french toast til morgenmad, brunch, eller i en lækker dessertudgave som her:

printer Print
plate French toast til 4 personer

120 g smør + 20 g til stegning af brød
200 g lys farin eller muscovado sukker
1/4 l piskefløde
¼-½ tsk groft salt
3 æg
1 dl mælk
½ tsk stødt kanel
2 tsk sukker
6 skiver franskbrød, gerne daggammelt
3 pærer
vaniljeis.

Sådan laver du french toast

1. Til karamelsaucen smeltes smørret sammen med sukker og fløde. Rør rundt og sørg for at sukkeret ikke klumper. Lad det koge stille og roligt i 5 min. Smag til med salt. Put lidt salt i ad gangen og smag på det. Saucen tykner, når den køler ned.

 

2. Pisk æg, mælk, kanel og sukker sammen i en dyb tallerken. Vend brødet i æggeblandingen. Smelt smørret i en pande og steg æggebrødene 2-3 min pr. side ved middelvarme.

 

3. Skær pærerne i tynde skiver. Servér de frisklavede french toast med tynde skiver pære, en kugle is og karamelsauce over.

 


SE OGSÅ:

 French toast med bær og ahornsirup

 

Jordbær-hyldeblomst-marmelade med french toast

 

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Brød, Amerikansk mad, Dessert, Toast og Brunch