Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Fyldt farsbrød
Foto: Thomas Hergaard

Fyldt farsbrød - opskrift fra Hjemmet

Fyldt farsbrød

plate (4 personer)
printer Print

Arbejdstid: 40 min.
Koge/stege/bagetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
50 g soltørrede tomater (hakkede)
400 g hakket kalvekød
½ tsk salt
1 æg
50 g parmesanost (revet)
50 g rasp
1 tsk basilikum
1 tsk oregano
friskkværnet peber
Fyld:
250 g frisk spinat (eller frossen helbladet)
250 g markchampignoner (i kvarter)
15 g smør
1 skalotteløg (finthakket)
1-2 fed hvidløg (finthakket)
salt og peber
Tilbehør:
blandet salat
evt. pasta og pesto

  1. Overhæld de soltørrede tomater med kogende vand og lad dem trække 10 min. Skyl spinaten og slyng den tør.
  2. Brun champignonerne i en dyb pande med smør og tilsæt skalotteløg og hvidløg. Steg under omrøring i 2-3 min. og vend spinaten i.
  3. Varm det igennem et par min. og krydr med salt og peber. Hæld det ud på en tallerken til afkøling. Tænd ovnen på 175 grader.
  4. Ælt kødet sammen med salt. Rør tomaterne og 1 dl af tomatvandet i farsen sammen med de øvrige ingredienser.
  5. Bred farsen ud på et stort stykke plastfilm, ca. 22x26 cm. Fordel det afdryppede fyld på farsen og rul den sammen som en roulade.
  6. Læg den i en bradepande med bagepapir og bag den i ovnen i ca. 45 min. Server med en blandet salat og evt. friskkogt pasta vendt med lidt pesto.
Se, hvad vi ellers skriver om: Farsbrød, Kød og Hovedret