boller uden gluten
Foto: Ditte Ingemann

boller uden gluten

Glutenfri boller med ricotta & vanilje

Lette, milde boller, der er perfekte som morgenboller.

printer Print
clock Total: en time
plate 10 stk.

200 g alm. mandelmel
3 spsk hørfrø
3 spsk loppefrøskaller eller HUSK
1 tsk bagepulver
et nip salt
1 tsk ren vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
2 spsk blødt kokosolie
2 dl ricotta
4 æg

Energi pr. person:
200 Kcal
Fedt:
66 %
Protein:
21 %
Kulhydrat:
11 %

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. Rør alle de tørre ingredienser til bollerne sammen i en skål.
  2. Tag endnu en skål, og rør heri kokosolie, ricotta og æg sammen.
  3. Hæld de tørre ingredienser over i de våde, og rør dejen godt sammen.
  4. Form små boller af dejen med fugtige hænder, og stil dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag bollerne i ca. 20 minutter.

Energi pr. bolle: 200 kcal, fedt 68%, protein21 %, kulhydrat 11%

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Brød, Sunde boller, Glutenfri og Bageopskrifter