Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

boller uden gluten
Foto: Ditte Ingemann

boller uden gluten

Glutenfri boller med ricotta & vanilje

Lette, milde boller, der er perfekte som morgenboller.

10 stk.
Print

200 g alm. mandelmel
3 spsk hørfrø
3 spsk loppefrøskaller eller HUSK
1 tsk bagepulver
et nip salt
1 tsk ren vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
2 spsk blødt kokosolie
2 dl ricotta
4 æg

Sådan gør du: Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. Rør alle de tørre ingredienser til bollerne sammen i en skål. Tag endnu en skål, og rør heri kokosolie, ricotta og æg sammen. Hæld de tørre ingredienser over i de våde, og rør dejen godt sammen. Form små boller af dejen med fugtige hænder, og stil dem på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i ca. 20 minutter.

Energi pr. bolle: 200 kcal, fedt 68%, protein21 %, kulhydrat 11%

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Brød og Glutenfri