Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

opskrift på grillet oksemørbrad
Foto: Christian Petersen

Grillet oksemørbrad

Sådan laver du oksemørbrad på grillen

Et stykke mørt kød på grillen og en god salat til – det virker hver gang, og man kan variere indholdet i salaten i det uendelige, mens grillsæsonen står på. Her griller vi oksemørbrad - med masser af krydderurter.

en time
Print
Grillet oksemørbrad til 4 personer

ca. 600 g afpudset oksemørbrad
blandede krydderurter, f.eks. persille, rosmarin, salvie, purløg
1 spsk. vindruekerneolie
salt og peber

Sådan laver du oksemørbrad på grillen

1. Gnid kødet med urter.

2. Brun mørbraden ca. 2 min. på hver side i olien på en grillpande. Steg den færdig i kuglegrill eller ovn ved ca. 225 grader i 20-25 min.

3. Pak herefter kødet ind i sølvpapir, og lad det hvile lunt i 30 min.

4. Nyd den grillede oksemørbrad med en god salat til - prøv f.eks denne skønne kartoffelsalat med avocado.

TIP: Servér den gode stegesky til oksemørbraden!

Pssssst... Du finder mange flere skønne bud på lækker grillmad lige her

Se, hvad vi ellers skriver om: Grillmad, Oksemørbrad, Steg, Oksekød og Hovedret