Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på grønlandske rejer med hvidløgsmayo og rugbrødscroutoner
Foto: Mikkel Adsbøl Grønlandske rejer med hvidløgsmayo og rugbrødscroutoner

Opskrift på grønlandske rejer med hvidløgsmayo og rugbrødscroutoner

Grønlandske rejer med hvidløgsmayo og rugbrødscroutoner

Denne ret både sund, men også ideel til vægttab, samtidig med, at den er super delikat og næsen smager 'forbudt' med hvidløgsmayonnaisen.

10 minutter
Print
1

1 pakke grøndlanske rejer fra frost
100 g hytteost
1,5 spsk mayonnaise
1 tsk grovkornet sennep
1/2 fed hvidløg
evt. lidt frisk purløg
1 skive rugbrød
2-3 gulerødder
evt. lidt citron og friske urter til pynt

Energi pr. person:
400 Kcal

Sådan laver du rejer

Tø rejerne op ved at lægge dem i en skål og hælde kogende vand over. Lad dem trække i det varme vand nogle minutter. Rør undervejs. Hæld vandet fra.

Rør hytteost, mayonnaise, sennep, fint revet hvidløg og fint hakket purløg sammen i en skål.

Skær rugbrød i små tern og rist stavene på en tør pande i 2-3 min på hver side. Skræl gulerødderne og snit dem i stave.

Anret rejerne og hvidløgsmayonaissen i hvert sit glas eller på en tallerken.
Servér rugbrøds- og gulerodsstave til.

Giv evt. ekstra smag med en skrive citron og evt. lidt friskhakket persille eller kørvel.


Se også opskrift på Spaghetti med muslinger og hvidløgsbrødkrummer.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejer, Fisk, Dansk mad, Forret og Frokost