
SPONSORERET indhold
Gulerodskage med abrikos
Nem og lækker gulerodskage med abrikosmarmelade og glasur.
(8-10 personer)
Ingredienser
Gulerodskage
6 æg
200 g sukker
175 g fintrevne gulerødder
250 g smuttede, malede mandler
100 g hvedemel
2 tsk. reven citronskal
1 1/2 tsk. bagepulver
smør og rasp til formen
Desuden:
1 dl abrikosmarmelade
Glasur:
5 dl. flormelis
4 spsk. vand
2 spsk rom (kan udelades)
- Pisk æg og sukker skummende. Kom mandler, hvedemel, bagepulver, gulerødder og citronskal i.
- Kom dejen i en smurt og raspdrysset form, 22 cm i diameter. Bag kagen ved 175 gr. ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Tjek, at der ikke sidder rå dej på et spyd, når du stikker i kagen. Hvis der gør det, skal kagen have lidt ekstra tid i ovnen.
- Varm abrikosmarmeladen op i en lille gryde. Pres det gennem en sigte. Smør den siede marmelade på kagen, og lad det stivne.
- Rør glasuren sammen, og smør det på kagen.