Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Gulerodskage

Gulerodskage - opskrift fra Hendes Verden

Gulerodskage med abrikos

Nem og lækker gulerodskage med abrikosmarmelade og glasur.

(8-10 personer)
Print

Gulerodskage

 

6 æg
200 g sukker
175 g fintrevne gulerødder
250 g smuttede, malede mandler
100 g hvedemel
2 tsk. reven citronskal
1 1/2 tsk. bagepulver
smør og rasp til formen


Desuden:
1 dl abrikosmarmelade


Glasur:
5 dl. flormelis
4 spsk. vand
2 spsk rom (kan udelades)

  1. Pisk æg og sukker skummende. Kom mandler, hvedemel, bagepulver, gulerødder og citronskal i.
  2. Kom dejen i en smurt og raspdrysset form, 22 cm i diameter. Bag kagen ved 175 gr. ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Tjek, at der ikke sidder rå dej på et spyd, når du stikker i kagen. Hvis der gør det, skal kagen have lidt ekstra tid i ovnen.
  3. Varm abrikosmarmeladen op i en lille gryde. Pres det gennem en sigte. Smør den siede marmelade på kagen, og lad det stivne.
  4. Rør glasuren sammen, og smør det på kagen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Gulerodskage, Kage, Abrikos, Marmelade og Bageopskrifter