Gulerodskage
SPONSORERET indhold

Gulerodskage med abrikos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem og lækker gulerodskage med abrikosmarmelade og glasur.

04. mar. 2013 | Mad | Hendes Verden
(8-10 personer)

Ingredienser

Gulerodskage

 

6 æg
200 g sukker
175 g fintrevne gulerødder
250 g smuttede, malede mandler
100 g hvedemel
2 tsk. reven citronskal
1 1/2 tsk. bagepulver
smør og rasp til formen


Desuden:
1 dl abrikosmarmelade


Glasur:
5 dl. flormelis
4 spsk. vand
2 spsk rom (kan udelades)

  1. Pisk æg og sukker skummende. Kom mandler, hvedemel, bagepulver, gulerødder og citronskal i.
  2. Kom dejen i en smurt og raspdrysset form, 22 cm i diameter. Bag kagen ved 175 gr. ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Tjek, at der ikke sidder rå dej på et spyd, når du stikker i kagen. Hvis der gør det, skal kagen have lidt ekstra tid i ovnen.
  3. Varm abrikosmarmeladen op i en lille gryde. Pres det gennem en sigte. Smør den siede marmelade på kagen, og lad det stivne.
  4. Rør glasuren sammen, og smør det på kagen.