Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Pizza med pecorino, anjoser og tomat
Foto: Nicolai Mørk

Pizza med pecorino, anjoser og tomat

Helt hjemmelavet: Pizza med pecorino, anjoser og tomat

Juhuu det er fredag, og hvad er bedre end en nem, hjemmelavet pizza. Dennesmager godt både varm og kold – og gerne med en god salat til.



(4 pers.)


25 g gær
3 dl lunken vand
2 tsk. olivenolie
2 tsk. salt
100 g italiensk fuldkornshvedemel
ca. 400 g pizzamel (tipo 00)


Fyld:
3 spsk. olivenolie
500 g dadeltomater i halve
50 g reven fast, tør ost, f.eks. pecorino
30 g ansjoser eller sardeller
lidt frisk rosmarin
en god håndfuld rucola til pynt


1. Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt olie, salt og hovedparten af melet. Ælt dejen blød og smidig med det resterende mel, og lad den hæve lunt og tildækket ½-1 time.

2. Del dejen i to stykker, rul hvert af dem ud til en cirkel, og læg dem på bagepapir. Pensl dejstykkerne med lidt af olivenolien. Læg tomaterne på, drys ost, ansjoser og rosmarin over, og stænk med den resterende olivenolie. Flyt pizzaerne over på varme bageplader, før de bages gyldne og sprøde ved 250 grader i ca. 15 minutter. Drys dem med rucola inden servering.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ IS OG TOMATMARMELADE PÅ NÆSTE SIDE
IS OG TOMATMARMELADE
En fin og anderledes måde at bruge tomater på er at koge dem til confiture med vanilje, rørsukker og citrus. Brug halvdelen til desserten, og gem resten til det ristede brød på bordet.

(4 pers.)

300 g små modne aromatomater
½ dl vand
tyndskåret skal af ½ ubehandlet citron
saft af 1 ubehandlet citron
1 laurbærblad
½ stang vanilje
75 g rørsukker

4 store kugler vaniljeis til servering

 

1. Skær tomaterne i halve, kom dem i en gryde med vand, citronskal og saft, laurbærblad og vanilje.
2. Bring det hele i kog, tilsæt sukker og lad marmeladen snurre under jævnlig omrøring 30-45 minutter. Marmeladen skal have en tyk, klistret konsistens. Rør godt rundt især til sidst, hvor den kan have en tendens til at brænde på.

3. Hæld marmeladen i et glas eller tætsluttende beholder, og lad den afkøle før brug. Servér iskuglerne med marmeladen på toppen − og nyd den ekstra og anderledes smagsoplevelse.

LÆS OGSÅ: Nem og lækker gæstemenu

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza