Hjemmelavede luksusromkugler
SPONSORERET indhold

Hjemmelavede luksusromkugler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her er en rigtig luksusudgave af romkugler med hjemmebagt chokoladekage og hjemmelavet romessens.

Af: Maria P Foto: Maria P
23. jul. 2014 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 24 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 30 min.
Fryseegnede

Kage:
200 g smør
100 g mørk chokolade
3 æg
200 g sukker
250 g hvedemel
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
1½ dl mælk
1 dl stærk kaffe

Romessens:
1½ dl rom
1 stang vanilje
¼ dl vand
4 spsk. sukker
Romkugler:
4 spsk. marmelade
(f.eks. abrikos, appelsin, hindbær eller solbær)
100 g mørk chokolade

Pynt:
valgfrit krymmel, kokosmel eller chokolade

  1. Kage: Skær smør og chokolade i små stykker, og kom dem i en skål. Smelt blandingen over vandbad. Rør æg og sukker sammen.
  2. Bland mel, kakao og bagepulver sammen.
  3. Rør den smeltede chokolade sammen med æggene. Sigt melblandingen i, og vend den rundt i æggemassen sammen med mælk og kaffe.
  4. Kom dejen op i et smurt, ovnfast fad (ca. 20 x 20 cm) eller en springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen ved 175 grader i 30 min.
  5. Lad kagen køle af på køkkenbordet, og stil den i køleskabet i et par timer.
  6. Romessens: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og den tomme stang i en lille gryde, og kog dem sagte med rom, vand og sukker i 5 min. Tag vaniljestangen op inden brug. …
  7. Romkugler: Bryd kagen i små stykker.
  8. Smelt chokoladen.
  9. Ælt kagen med marmelade, smeltet chokolade og romessens (nemmest på røremaskine). Smag evt. massen til med ekstra rom efter smag.
  10. Tril kagemassen til store eller små kugler, og vend dem i krymmel, kokosmel eller hakket chokolade.
  11. Opbevar romkuglerne i køleskabet i en lufttæt beholder.