Galetter med mandelremonce
Foto: Martin Dyrløv Sprøde galetter smager skønt!

Galetter med mandelremonce

Kager med butterdej får en dejlig lethed og sprødhed over sig. Vi har disse lækre galetter med dejligt fyld af frugt og mandelremonce.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 små tærter

  • 1 rulle butterdej
  • 150 g marcipan
  • 100 g smør, blødt
  • 150 g sukker + ekstra til drys
  • frugt, f.eks. æbler, pærer, ferskner eller abrikoser
  • flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Udstik butterdejen med en rund tallerken, så du har fire bunde, og læg dem på en bageplade med bagepapir. 
  2. Riv marcipanen ned i det bløde smør, tilsæt sukkeret, og rør remoncen blød og cremet. Spred et tyndt lag ud over hver af tærterne, men efterlad en halv cm fri ude i kanten. 
  3. Skær frugten i tynde både, og læg dem fint oven på butterdejen. Her har vi brugt abrikos.
  4. Drys med lidt sukker, og bag tærterne sprøde og gyldne i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Du kan også lave tærterne i forvejen, stille dem tildækket og køligt natten over, og så bage dem lige inden, de skal spises. Server med flødeskum eller en kugle vaniljeis.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Du kan bage disse kager med alle typer bær eller frugter. Bag evt. en stor kage, fremfor flere små.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Bagning og Bageopskrifter