Honningkage

Foto: Thomas Hergaard

Honningkage - opskrift fra Hjemmet

Honningkage

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
Ingredienser

Arbejdstid:
45 min.
Bagetid:
ca. 1 time
Fryse-egnet
175 g honning
175 g farin (ca. 3 dl)
100 g smør
3 æg
275 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk nellike
50 g hakket pomeransskal
Fyld:
75 g smør
75 g flormelis (1 ½ dl)
reven skal af 1 appelsin
Pynt:
150 g mørk chokolade
smuttede mandler

  1. Kom honning, farin og smør i en gryde og smelt det sammen. Tag gryden fra varmen og lad blandingen svale.
  2. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel med bagepulver, krydderier og pomeransskal og fold det i dejen med let hånd.
  3. Kom dejen i en velsmurt form (1 ½ liter) eller form beklædt med bagepapir.
  4. Bag kagen på nederste rille ved 175 grader ca. 1 time. Lad kagen svale på en bagerist.
  5. Rør smør, flormelis og reven appelsinskal sammen til fyld.
  6. Skær kagen igennem på langs, når den er kold, og fordel fyldet imellem de to kagestykker.
  7. Smelt chokoladen og fordel den over kagen. Pynt med smuttede, halve mandler.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Kage og Honningkage

610x200_woordy_dmjpg.jpg