
Foto:
Honningkage - opskrift fra Hjemmet
Honningkage
Ingredienser
Arbejdstid:
45 min.
Bagetid:
ca. 1 time
Fryse-egnet
175 g honning
175 g farin (ca. 3 dl)
100 g smør
3 æg
275 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk nellike
50 g hakket pomeransskal
Fyld:
75 g smør
75 g flormelis (1 ½ dl)
reven skal af 1 appelsin
Pynt:
150 g mørk chokolade
smuttede mandler
- Kom honning, farin og smør i en gryde og smelt det sammen. Tag gryden fra varmen og lad blandingen svale.
- Rør æggene i et ad gangen. Bland mel med bagepulver, krydderier og pomeransskal og fold det i dejen med let hånd.
- Kom dejen i en velsmurt form (1 ½ liter) eller form beklædt med bagepapir.
- Bag kagen på nederste rille ved 175 grader ca. 1 time. Lad kagen svale på en bagerist.
- Rør smør, flormelis og reven appelsinskal sammen til fyld.
- Skær kagen igennem på langs, når den er kold, og fordel fyldet imellem de to kagestykker.
- Smelt chokoladen og fordel den over kagen. Pynt med smuttede, halve mandler.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Kage og Honningkage
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: