Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Honningkage
Foto: Thomas Hergaard

Honningkage - opskrift fra Hjemmet

Honningkage

printer Print

Arbejdstid:
45 min.
Bagetid:
ca. 1 time
Fryse-egnet
175 g honning
175 g farin (ca. 3 dl)
100 g smør
3 æg
275 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk nellike
50 g hakket pomeransskal
Fyld:
75 g smør
75 g flormelis (1 ½ dl)
reven skal af 1 appelsin
Pynt:
150 g mørk chokolade
smuttede mandler

  1. Kom honning, farin og smør i en gryde og smelt det sammen. Tag gryden fra varmen og lad blandingen svale.
  2. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel med bagepulver, krydderier og pomeransskal og fold det i dejen med let hånd.
  3. Kom dejen i en velsmurt form (1 ½ liter) eller form beklædt med bagepapir.
  4. Bag kagen på nederste rille ved 175 grader ca. 1 time. Lad kagen svale på en bagerist.
  5. Rør smør, flormelis og reven appelsinskal sammen til fyld.
  6. Skær kagen igennem på langs, når den er kold, og fordel fyldet imellem de to kagestykker.
  7. Smelt chokoladen og fordel den over kagen. Pynt med smuttede, halve mandler.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Kage og Honningkage