Honningkage med glasur
SPONSORERET indhold

Honningkage med glasur

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den gode honningkage kan pyntes med glasur eller nydes med koldt smør.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
18. nov. 2011 | Opskrift | Hjemmet
(1 kage – ca. 20 skiver)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 75-90 min.
Fryse-egnet
150 g honning
150 g smør
2 æg
150 g farin
300 g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk st. kanel
1 tsk st. nellike
1/2 tsk st. ingefær
1/2 tsk st. muskatblomme
100 g hakkede, smuttede mandler
3 spsk appelsinmarmelade
Glasur:
100 g flødeost
50 g blødt smør
3/4 dl honning

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Giv honning og smør et opkog i en gryde, og lad det afkøle.
  2. Pisk æggene luftige med farin og pisk honningmassen i.
  3. Bland alle de tørre ingredienser og rør dem i dejen.
  4. Vend til sidst grofthakkede mandler og marmelade i dejen, og fyld den i en smurt sandkageform (1 1/2 l).
  5. Bag kagen på ovnens nederste rille i 75-90 min.
  6. Prøv med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen 10 min., før den vendes ud på en rist.
  7. Server kagen med koldt smør eller pynt den med glasur:
  8. Rør flødeost og smør godt sammen og tilsæt honning. Stil glasuren koldt, til den har smørbar konsistens.