Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 75-90 min.
Fryse-egnet
150 g honning
150 g smør
2 æg
150 g farin
300 g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk st. kanel
1 tsk st. nellike
1/2 tsk st. ingefær
1/2 tsk st. muskatblomme
100 g hakkede, smuttede mandler
3 spsk appelsinmarmelade
Glasur:
100 g flødeost
50 g blødt smør
3/4 dl honning
- Tænd ovnen på 175 grader. Giv honning og smør et opkog i en gryde, og lad det afkøle.
- Pisk æggene luftige med farin og pisk honningmassen i.
- Bland alle de tørre ingredienser og rør dem i dejen.
- Vend til sidst grofthakkede mandler og marmelade i dejen, og fyld den i en smurt sandkageform (1 1/2 l).
- Bag kagen på ovnens nederste rille i 75-90 min.
- Prøv med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen 10 min., før den vendes ud på en rist.
- Server kagen med koldt smør eller pynt den med glasur:
- Rør flødeost og smør godt sammen og tilsæt honning. Stil glasuren koldt, til den har smørbar konsistens.