Honningtern
SPONSORERET indhold

Honningtern

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
13. nov. 2013 | Mad | Hendes Verden
(20 stk.)

Ingredienser

100 g smør
300 g hvedemel
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
1 tsk. bagepulver
150 g honning
1 æg
1 spsk. vand
Fyld:
2 dl cremet appelsinmarmelade
Smørcreme:
100 g blødt smør
200 g flormelis
3 spsk. mælk
Pynt:
100 g mørk chokolade
1 spsk. piskefløde
1 dl kokosmel el. lidt frysetørrede hindbær

  1. Smuldr smørret i melet. Bland kanel, ingefær og bagepulver i. Lun evt. honningen, så den bliver blød. Nogle honninger er dog bløde i forvejen. Rør honning, æg og vand sammen, og rør det i. Rør dejen jævn. Stil dejen i køleskab ca. 2 timer. Udrul den til et rektangel på 20 x 16 cm. Læg den på bagepapir på en bageplade, og bag den 15-20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  2. Afkøl kagen på en bagerist. Flæk kagen i 2 bunde med en skarp kniv. Lun appelsinmarmeladen i en lille gryde. Smør marmeladen på de 2 bunde. Lad det trække ca. 15 min. Rør smør, flormelis og mælk sammen til en luftig smørcreme. Fordel cremen mellem de to bunde.
  3. Smelt chokolade og fløde sammen over vandbad. Smør chokoladen over kagen. Drys med kokosmel eller frysetørrede hindbær. Lad chokoladen stivne. Skær i tern.