
SPONSORERET indhold
Honningtern
(20 stk.)
Ingredienser
100 g smør
300 g hvedemel
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
1 tsk. bagepulver
150 g honning
1 æg
1 spsk. vand
Fyld:
2 dl cremet appelsinmarmelade
Smørcreme:
100 g blødt smør
200 g flormelis
3 spsk. mælk
Pynt:
100 g mørk chokolade
1 spsk. piskefløde
1 dl kokosmel el. lidt frysetørrede hindbær
- Smuldr smørret i melet. Bland kanel, ingefær og bagepulver i. Lun evt. honningen, så den bliver blød. Nogle honninger er dog bløde i forvejen. Rør honning, æg og vand sammen, og rør det i. Rør dejen jævn. Stil dejen i køleskab ca. 2 timer. Udrul den til et rektangel på 20 x 16 cm. Læg den på bagepapir på en bageplade, og bag den 15-20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
- Afkøl kagen på en bagerist. Flæk kagen i 2 bunde med en skarp kniv. Lun appelsinmarmeladen i en lille gryde. Smør marmeladen på de 2 bunde. Lad det trække ca. 15 min. Rør smør, flormelis og mælk sammen til en luftig smørcreme. Fordel cremen mellem de to bunde.
- Smelt chokolade og fløde sammen over vandbad. Smør chokoladen over kagen. Drys med kokosmel eller frysetørrede hindbær. Lad chokoladen stivne. Skær i tern.