Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Ingefærkager - spiselig julepynt
Foto: Line Thit Klein Ingefærkager - spiselig julepynt

Ingefærkager - spiselig julepynt

Ingefærkager - spiselig julepynt

Print

25 stk.

350 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
115 g koldt smør
175 g brun farin
1 æg
75 g mørk sirup

glasur af 150 g flormelis og lidt vand

Sådan gør du

Bland mel med bagepulver, ingefær og kanel, og smuldr smørret ud i, som du gør det til en mørdej. Brug evt. en foodprocessor eller røremaskine. Tilsæt sukker, og pisk æg og sirup sammen, og tilsæt også det til dejen. Saml dejen uden at ælte den for meget.

Varm ovnen op til 180 grader, og rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. Udstik kager i forskellige former, og kom dem over på bageplader med bagepapir. Bag kagerne i 8 min. Hvis du vil hænge kagerne op, kan du skære huller ud af kagerne, når de er nybagte og stadig bløde.

Lad dem køle helt af på en rist, før du dekorerer med glasur – sørg for, at glasuren er godt tyk, så den er nemmere at styre og ikke flyder ud.

TIP! Brug spidsen af en sprøjtetylle til at prikke huller ud af dejen til ophæng.

PRØV OGSÅ: Julesnegle med tranebær og appelsin

Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager og Ingefær