Italiensk æggekage
Foto: Thomas Hergaard

Italiensk æggekage - opskrift fra Hjemmet

Italiensk æggekage

Frittata dell’Umbria – eller æggekage fra Umbrien - er en herlig frokost eller mellemret.

printer Print
plate (4 personer)

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Ikke fryse-egnet
6 æg
2 spsk vand
2 spsk friskhakket merian eller oregano
evt. et drys rosmarin
1 dl revet parmesan, grana eller tør pecorino (fåreost)
kværnet peber
2 spsk olie

  1. Pisk æggene sammen med vand og bland finthakkede krydderurter og ost i.
  2. Lad olien blive varm på en pande og hæld æggemassen på. Lad den stivne ved jævn varme.
  3. Stik af og til paletkniven i æggemassen, så alt når at stivne. Æggekagen kan serveres, som den er, men der kan også bydes på en god lufttørret skinke til, så det bliver en mættende frokostret.
Se, hvad vi ellers skriver om: Påske, Italiensk mad, Vegetarisk og Tilbehør