Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Italiensk pasta
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Italiensk pasta

Italiensk klassiker: Pasta & sugo

Pasta & sugo

4
Print

300 g fuldkornslinguine
ca. 1,5 dl kogevand fra pastaen
SUGO:
1 spsk olivenolie
300 g hakket oksekød
1 hakket løg
2 fed knust hvidløg
lidt frisksnittet eller tørret chili
1 spsk reven skal af ubehandlet citron eller appelsin
2 gulerødder i tern
2 udkernede peberfrugter i tern
et par stilke snittet bladselleri
1 dåse hakkede, flåede tomater
4 spsk koncentreret tomatpuré
1 spsk. tørret oregano
1 spsk æbleeddike
1 tsk honning
salt, peber
1 lille høvlet courgette
25 g reven grana eller parmesan
en god håndfuld basilikum

Sådan gør du:

Kog og afdryp pastaen. Gem gerne lidt af pastavandet. Varm olien i en stor gryde, og svits det hakkede kød heri. Tilsæt løg, hvidløg, chili, citrusskal samt øvrige grønsager, og svits videre under omrøring et par minutter. Tilsæt tomater, tomatpuré, oregano samt æbleeddike, honning, salt og peber, og lad det hele snurre i 20-25 min. Spæd evt. med lidt af kogevandet fra pastaen. Smag til, og server pastaen med høvlet courgette, reven ost og frisk basilikum. 

Energi pr. person: 540 kcal, fedt 25%, protein 22%, kulhydrat 53%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Pastaretter og Aftensmad