Japanske retter
Misosuppe, stegt laks med ris og agurkesalat
Ingredienser
MISOSUPPE:
1 spsk misopasta
1/2 forårsløg i skiver
50 g tofu i tern
Kogende vand
STEGT LAKS MED RIS:
1 stykke laks (ca. 150 g) med skind
1 spsk neural olie evt. rapsolie
1 spsk teriyakisovs (købes færdig)
1/2 forårsløg skåret i tynde strimler
1/4 rød chili finthakket
AGURKESALAT:
1/2 agurk
1 lille gulerod
1 tsk sorte sesamfrø
DRESSING:
1 tsk riseddike
1 tsk sukker
1 tsk vand
Sådan gør du:
MISOSUPPE:
Kom tofu, miso og løg i en kop. Hæld kogende vand over. Rør rundt og drik!
STEGT LAKS MED RIS:
Kom olie på panden og steg laksestykket på skindsiden, til skindet er sprødt. Vend laksen og steg den kort tid på stykkets øvrige sider. Kom risene i en skål. Anret laksestykket på risene. Teriyakisovs kommes på panden sammen med chili, forårsløg og en spsk vand. Lad det boble op og hæld så over laksen.
AGURKESALAT:
Riv agurken og guleroden så fint som muligt. Kom det i en skål og hæld dressing på. Kom sesamfrø over.