Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hjemmelavet konfekt
Foto: Columbus Leth

Baileyshjerter med crunch & Sarah Bernhardt med mandelganache

Gør julens godter ekstra uimodståelige og knasende sprøde med masser af nødder og mandler. Begge opskrifter er lette at gå til, så tag børnene med i køkkenet, og få fyldt dåserne med konfekt til den 24.


SARAH BERNHARDT MED MANDELGANACHE
Mere skal der ikke til, før englene synger …

Tid: ca. 30 min. plus tid til afkøling og frysning (20 store eller 40 små kager)


20 marcipanmakroner (fås i velassorterede supermarkeder) eller 40 almindelige makroner


Mandelganache:
75 g mandler
200 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde


Overtræk:
100 g mørk chokolade

50 g hvid chokolade

1. Skold og smut mandlerne, og hak dem fint. Hak chokoladen.

2. Kom fløden i en lille gryde, og varm op til kogepunktet.

3. Tag gryden af varmen, og hæld den varme fløde over chokoladen. Rør i chokoladen, til den er smeltet. Vend de hakkede mandler i, og stil ganachen køligt i min. 3 timer – gerne natten over.

4. Pisk ganachen luftig. Kom den i en sprøjtepose, og sprøjt på makronerne i små toppe. Stil makronerne i køleskabet i ca. 30 min.

5. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tag kagerne ud af køleskabet, og dyp dem i chokoladen. Stil kagerne til afkøling, så den mørke chokolade stivner lidt, inden du dekorerer med den hvide.

6. Smelt den hvide chokolade. Dyp en ske i chokoladen, og pynt kagerne med dryp af hvid chokolade. Opbevar kagerne i køleskabet.

Tip:  
I stedet for vandbad kan du også smelte chokoladen i en skål i mikrobølgeovnen. Det skal gøres meget forsigtigt, så giv det varme ad flere korte omgange, så det ikke brænder på.




BAILEYSHJERTER MED CRUNCH
Supernemt og lækkert i al sin enkelhed. Hjerterne smager også godt med cognac eller mørk rom, hvis Baileys er for tøset til dig!

Tid: ca. 20 min. (10 stk.)
200 g marcipan
2 spsk. Baileys (eller cognac eller rom)
100 g mørk chokolade
50 g smuttede mandler
½ tsk. sukker
½ tsk. kanel

1. Ælt marcipan med Baileys. Rul marcipanen ud i ca. 5 mm’s tykkelse. Udstik marcipanen til hjerter med en udstikker.

2. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Hak mandlerne. Rør sukker med kanel.

3. Dekorer marcipanen med chokolade, og drys med mandler og kanelsukker.

TIP Du kan også overtrække hjerterne helt med chokolade, inden du drysser med mandler og kanelsukker, så kan de holde sig i lang tid i en dåse med tætsluttende låg.

► SE OGSÅ: Juleknas for store og små
► SE OGSÅ: Groft hjemmebag til juleferien
► SE OGSÅ: MUMS! Julekager der smager


Se, hvad vi ellers skriver om: Julebag og Konfekt