Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kålrabi-suppe
Foto: Columbus Leth

Kålrabi-suppe - opskrift fra Hjemmet

Kålrabi-suppe

Kålrabi smager sødligt og er smækfyldt med vitaminer, især C-vitaminer. Har du en rest kålrabi, kan du koge og mose den sammen med kartoffelmos.

4 personer
Print

Arbejdstid: 35 min.
Kogetid: ca. 30 min.
600 g kålrabi
2 spsk. olivenolie
1 l grøntsagsbouillon
1 dl fløde
salt og friskkværnet peber
1 citron
Pynt:
persille
friskrevet peberrod
Tilbehør: evt. brød

  1. Skræl kålrabien, og skær den i grove terninger.
  2. Kom kålen i en gryde med olie, og steg den i et par min., til den tager lidt farve. Tilsæt bouillon, og kog det i ca. 20 min., til kålrabien er mør. Tilsæt fløde, og kog i et par min. Blend suppen, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  3. Servér suppen rygende varm med hakket persille og friskrevet peberrod på toppen. Servér evt. brød som tilbehør.
Se, hvad vi ellers skriver om: Vegetarisk og Hovedret