Karamel-kanelsnegle
SPONSORERET indhold

Karamel-kanelsnegle

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv disse superlækre og ekstra snaskede kanelsnegle. Det er en amerikansk klassiker, og de kaldes også „sticky buns“.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
09. okt. 2012 | Mad | Hjemmet
12 snegle

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: ca. 1 time og 15 min.
Fryse-egnede
Kanelsnegle:
3 dl sødmælk
100 g (smeltet) smør
1 spsk sukker
25 g gær
lidt salt
ca. 500 g hvedemel
Fyld:
100 g blødt smør
75 g sukker
2 spsk kanel
Topping:
200 g brun farin
50 g smør
½ dl ahornsirup eller mørk sirup
100 g pecannødder eller valnøddekerner

  1. Rør mælken ud i smeltet smør og tilsæt sukker. Smuldr gæren og rør den i, til den er opløst. Tilsæt salt og gradvist mel. Ælt dejen smidig og glat. Lad dejen hæve lunt i ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
  2. Rør fyldet til kanelsneglene sammen af blødt smør, sukker og kanel, og sæt det til side.
  3. Gør karamel-toppingen klar, mens dejen hæver. Varm brun farin, smør og sirup i en gryde, til det bobler. Hæld blandingen i en springform, beklædt med bagepapir. Drys med pecannødder eller valnøddekerner.
  4. Når dejen har hævet, rulles den ud i et stykke på ca. 40 x 20 cm. Smør kanelfyldet på dejen i et jævnt lag. Rul dejen sammen til en roulade, skær den i 12 tykke skiver og sæt dem ned i karamellen i springformen. Lad karamel-kanelsneglene (sticky buns) efterhæve ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
  5. Bag sneglene ca. 20 min. i en 200 grader varm ovn. Vend dem ud på et fad, mens de stadig er varme. Pas på den varme karamel, når de kommer ud af ovnen. Fjern bagepapiret og del sneglene. Servér dem lune.

Anbefalet til dig