Opskrift på kartoffelmad med hjemmerørt estragon-mayo og friskpillede rejer
SPONSORERET indhold

Kartoffelmad med hjemmerørt mayo og rejer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Supernem aftensmad – især hvis du har rester af kolde kartofler fra i går..

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
08. jun. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 30 min

Ingredienser

Estragon-mayo
2 æggeblommer
2 tsk dijonsennep
2 tsk hvidvinseddike
½ tsk salt
1½ dl neutral olie, f.eks. majs eller raps
hvid peber
1 god håndfuld estragon

500 g kogte, kolde kartofler
400 g pille-selv rejer
4 skiver rugbrød.

Sådan laver du kartoffelmad

Rør æggeblommer, sennep, eddike og salt sammen i en skål. Stil evt. skålen på en opvredet klud, så den ikke skøjter rundt. Kom et par dråber olie i og pisk dem ind i æggeblommerne. Kom lidt mere olie i og sørg hele tiden for, at olien absorberes af æggeblandingen, før mere olie tilsættes. Fortsæt på denne måde, til mayonnaisen tykner og al olien er opbrugt. Hak estragonen fint og rør i mayonnaisen. Smag til med peber og smagt til om der skal mere salt og evt. eddike i.

Pil rejerne og lav smørrebrød med skiver af kartoffel, mayonnaise og rejer.

Tip: Tag alle ingredienser til mayonnaisen ud af køleskabet en time før, så alt har samme temperatur. Dette minimerer risikoen for at mayonnaisen skiller.


Se også opskrift på: Stegt kylling med mormorstuvning

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.