Kartoffelmad med hjemmerørt mayo og rejer
Supernem aftensmad – især hvis du har rester af kolde kartofler fra i går..
Ingredienser
Estragon-mayo
2 æggeblommer
2 tsk dijonsennep
2 tsk hvidvinseddike
½ tsk salt
1½ dl neutral olie, f.eks. majs eller raps
hvid peber
1 god håndfuld estragon
500 g kogte, kolde kartofler
400 g pille-selv rejer
4 skiver rugbrød.
Sådan laver du kartoffelmad
Rør æggeblommer, sennep, eddike og salt sammen i en skål. Stil evt. skålen på en opvredet klud, så den ikke skøjter rundt. Kom et par dråber olie i og pisk dem ind i æggeblommerne. Kom lidt mere olie i og sørg hele tiden for, at olien absorberes af æggeblandingen, før mere olie tilsættes. Fortsæt på denne måde, til mayonnaisen tykner og al olien er opbrugt. Hak estragonen fint og rør i mayonnaisen. Smag til med peber og smagt til om der skal mere salt og evt. eddike i.
Pil rejerne og lav smørrebrød med skiver af kartoffel, mayonnaise og rejer.
Tip: Tag alle ingredienser til mayonnaisen ud af køleskabet en time før, så alt har samme temperatur. Dette minimerer risikoen for at mayonnaisen skiller.
Se også opskrift på: Stegt kylling med mormorstuvning
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.