
SPONSORERET indhold
Klassisk gløgg
Gløgg til 12-15 personer |
Total: 30 min
Ingredienser
Giver ca. 3 liter færdig gløgg.
Gløggekstrakt:
275 g rørsukker
5 dl vand
2 hele kanelstænger
2 kardemommekapsler
4 nelliker
1 tsk hel allehånde
1 usprøjtet appelsin
½ økologisk citron, skal heraf
1 dl mørk rom
1 dl snaps, gerne Brøndums
rødvin, 1 del ekstrakt til 5 dele rødvin
mandelsplitter
mørke rosiner
Sådan laver du gløgg
- Kog sukkeret op med vandet og krydderierne, og lad det simre i gryden, til konsistensen er som tynd sirup.
- Skær appelsinen i tynde skiver, og tilsæt både dem og citronskal til siruppen sammen med spiritussen.
- Hæld ekstrakten på glas eller flaske, og lad den trække i 3-4 dage et køligt sted.
- Ekstrakten blandes i forholdet 1 til 5 med rødvin, som varmes op med rosiner og mandelsplitter til lige under kogepunktet.
- Servér rygende varm med en sprød kage til.