Opskrift på klassisk gløgg
SPONSORERET indhold

Klassisk gløgg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
16. sep. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
Gløgg til 12-15 personer | Total: 30 min

Ingredienser

Giver ca. 3 liter færdig gløgg.

Gløggekstrakt:

275 g rørsukker
5 dl vand
2 hele kanelstænger
2 kardemommekapsler
4 nelliker
1 tsk hel allehånde
1 usprøjtet appelsin
½ økologisk citron, skal heraf
1 dl mørk rom
1 dl snaps, gerne Brøndums
rødvin, 1 del ekstrakt til 5 dele rødvin
mandelsplitter
mørke rosiner

Sådan laver du gløgg

  1. Kog sukkeret op med vandet og krydderierne, og lad det simre i gryden, til konsistensen er som tynd sirup.
  2. Skær appelsinen i tynde skiver, og tilsæt både dem og citronskal til siruppen sammen med spiritussen.
  3. Hæld ekstrakten på glas eller flaske, og lad den trække i 3-4 dage et køligt sted.
  4. Ekstrakten blandes i forholdet 1 til 5 med rødvin, som varmes op med rosiner og mandelsplitter til lige under kogepunktet.
  5. Servér rygende varm med en sprød kage til.