Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

minestrone
Foto: Nicolai Mørk minestrone

Klassisk minestrone

Klassisk minestrone

Superskøn, varmende og fyldig grønsagssuppe.

plate 4
printer Print

1 finthakket løg
2-3 skiver pancetta i tern eller strimler
1 spsk olivenolie
2-3 fed finthakkede hvidløg
1 stor, hakket gulerod
1-2 stilke snittet bladselleri
1 grofthakket courgette
100 g snittede grønne bønner
1 dåse hakkede, flåede tomater
ca. 1 liter hønse- eller grønsagsbouillon
salt, peber
lidt frisk eller tørret oregano
75 g småpasta, f.eks. makaroni
1 dåse velafdryppede cannellini beans
1 håndfuld friske spinatblade
200 g fuldkornsbrød
35 g reven parmesan

Sådan gør du:

  1. Sauter løg og pancetta i en stor gryde i olivenolie. Tilsæt hvidløg samt alle grønsager og sauter videre 3-4 minutter.
  2. Hæld tomater samt bouillon ved, krydr med salt, peber, evt. lidt oregano og lad det hele snurre under låg i ca. 20 minutter. Drys pastaen i suppen, kog, til den er al dente og vend derefter bønnerne i.
  3. Varm suppen godt igennem, smag den til med krydderier og server den varm med lidt friske spinatblade på toppen, brød og reven parmesan.


Energi pr. person: 390 kcal, fedt 19%, protein 18%, kulhydrat 63%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Minestronesuppe og Italiensk mad