Opskrift på sellerisuppe, æg og sprød surdej
SPONSORERET indhold

Sellerisuppe, æg og sprød surdej

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Suppen har en helt fantastisk, aromatisk smag selv om den består af den billige grøntsag, knoldselleri. Med smilende æg i tallerkenen er den perfekt på påskebordet.

Af: Adam Aamann Foto: Peter Kam
25. apr. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Knoldselleripuré
1 knoldselleri uden skæl
60g smør
vand
salt.

Knoldselleri suppe
1 dl knoldselleripuré
1dl mælk
1dl af kogevandet fra knoldsellerien
50g revet vesterhavsost eller grana.

Fritteret surdej:
1 dl tynd hvedesurdej (kan købes færdig eller laves efter de her mål: (9 dl koldt vand,150 g økologisk hvedemel , 75 g økologisk grahamsmel,75 g økologisk rugmel)
4 dl majsolie.

Servering:
4 æg
2 stængler blegselleri
4spsk koldpresset rapsolie

Sådan laver du sellerisuppe

Knoldselleri puré
Skær den skrællede knoldselleri i grove tern og kom dem i en lille gryde. Dæk med vand, kog op og kog sellerien mør i ca. 30min.
Imens varmes smørret op i en kasserolle. Lad det bruse, brune let og dufte af nødder. Kom det brunede smør i en skål.
Sigt det meste af vandet fra sellerien og gem kogevandet. Blend sellerien med det brunede smør og en lille smule af vandet til konsistensen er som en let puré.

Knoldselleri suppe:
Kog knoldselleripuré, mælk og kogevandet fra knoldselleri op. Blend den og kom revet vesterhavsost i og smag til.

Fritteret surdej:
Varm olien op til ca. 180 grader eller til det syder om en træske. Dryp derefter surdejen i lidt ad gangen med en ske, friter dejen ad to omgange. Tag de sprøde dejstykker op med en hulske på fedtsugende papir.

Servering:
Skræl blegsellerien i tynde strimler med en kartoffelskræller og kom dem i iskoldt vand.
Tag fire dybe skåle eller tallerkener og kom en god klat varm selleripuré i bunden, slå et æg ud ovenpå puréen i hver tallerken og sæt skålene i ovnen ved 150gr. I 8-10min.
tag skålene ud og kom 1spsk rapsolie i hver skål samt blegselleristrimler og sprød surdej. Sæt skålene på bordet og servér suppen i en kande til.


Se også opskrift på Stegt sild i eddike med kartoffelkompot og tyttebær.

Få mere inspiration til lækker med på ALTfordamerne.dk/opskrifter.


Nøgleord til denne opskrift: suppe, sellerisuppe, knoldsellerisuppe, surdej, opskrift.