
Overnight oats: Kold morgenmadsgrød med tørrede æbler
Overnight Oats er den perfekte morgenmad til en travl morgen. Du laver nemlig grøden aftenen før og lader den 'overnatte' i køleskabet. Meget nemmere bliver det ikke.
Ingredienser
2 æbler
200 g groftvalsede havregryn
100 g speltflager
7½ dl letmælk
1 tsk. vaniljesukker
2 dl skyr naturel
Topping:
4 spsk. ristede kokosflager
2 spsk. mandler
Sådan laver du havregrød i køleskabet
1. Dag 1: Skær æblerne i ultratynde skiver. Læg æbleskiverne på en bageplade med bagepapir, og tør dem i ovnen ved 80 grader i 1½-2 timer, til æblerne er tørre. Lad æblerne afkøle i ovnen. Opbevar æblerne i et glas med tætsluttende låg.
2. Kom havregryn og flager i en beholder med låg. Tilsæt mælk og vaniljesukker, og rør rundt. Dæk beholderen med låg, og stil køligt til næste dag.
3. Dag 2: Rør grøden lind med skyr, og server med ristede kokosflager, hakkede mandler og tørrede æbler.
TIP: Er tiden knap, så køb tørrede æbleringe i stedet for at lave dem selv.