Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 20 min.
2 svinekoteletter
½ spsk olivenolie eller smør
250 g pillede kastanjer (ca. 500 g hele)
1 skalotteløg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk olivenolie eller smør
50 g rosiner
2 spsk balsamico
2-3 spsk vand
persille (hakket)
salt og peber
Tilbehør: dampede grønsager
- Skær de rå kastanjer midt over med en skarp kniv og læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 min. Skyl kastanjerne i koldt vand og pil skallen af. Brug evt. en fladtang til at gribe om skallen, så selve kastanjen smutter ud.
- Hak kastanjerne groft med en kniv. Steg dem gyldne i en gryde med olie eller smør og tilsæt skalotteløg og hvidløg.
- Steg videre under omrøring et par min. og tilsæt rosiner, balsamico og vand. Kog blandingen igennem i 5 min. og tilsæt persille, salt og peber.
- Dup koteletterne tørre og krydr dem med salt og peber Brun dem på en pande med smør. Skru lidt ned for varmen og steg dem færdige 2-3 min. på hver side.
- Server koteletterne med kastanjeblandingen og grønsager.