Koteletter med stegte æbler og rodfrugtmos
SPONSORERET indhold

Koteletter med stegte æbler og rodfrugtmos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En mættende ret, hvor æblerne giver et syrligt modspil til bacon og rodfrugtmos.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
19. okt. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

3 æbler, f.eks. Ingrid Marie, cox orange eller Elstar
100-150 g bacon, køb et stykke bacon som er saltet og tørret f.eks. fra Aalbæk-slagteren
700 g bagekartofler
1 pastinak
3 gulerødder
1 dl mælk
50 g smør skåret i tern
revet muskatnød, salt og peber
4 koteletter
olivenolie og lidt smør til stegning
1-2 fed hvidløg med skal
2 kviste salvie
salt og peber
Tilbehør: evt. en grøn salat.

Sådan laver du koteletter:

Del æblet i kvarte, skær kernehuset væk og skær bådene i skiver.

Skær bacon i små stykker, og steg det sprødt og gyldent på en pande. Hæld fedtet fra og tilsæt æblerne, og lad dem stege nogle minutter ved svag varme.

Skræl kartofler, pastinak og gulerødder og kog dem i en gryde under låg. Hæld vandet fra og mos det godt. Rør med smør, lidt mælk og krydr med revet muskatnød, salt og peber.

Steg koteletterne på en pande med olivenolie, lidt smør, salvie og hele hvidløgsfed – ca. 4 min. på hver side, indtil de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.

Anret koteletterne med de stegte æbler, bacon og rodfrugtmos.


Prøv også æblesuppe med peberrodsskum, kylling og brøndkarse

Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/