
Krydrede æbleskiver med blødende hjerte af mørk chokolade
Både børn og voksne vil elske disse syndige chokoladebomber med et hjerte af blød chokolade. En opskrift af
Ingredienser
Grunddej:
50 g gær
100 ml vand, lunet
400 ml kærnemælk
4 æg
250 g hvedemel
2 spsk rørsukker
2 tsk kardemomme
½ tsk salt
1 portion grunddej
80 g god kakao
1 tsk kanel
1 tsk allehånde eller brun-kagekrydderi
lidt smør, smeltet
Chokoladefyld:
200 g god mørk chokolade
120 ml fløde
Flødeskum med ahornsirup:
200 ml piskefløde
ahornsirup efter smag og behag
Desuden:
flormelis til at drysse over æbleskiverne
Sådan gør du
Grunddej:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, og rør æggene ud i væsken. Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en skål, og pisk det i væsken. Lad dejen hvile overdækket i 45 minutter. Nu har du den skønneste grunddej til æbleskiver.
Chokoladefyld:
Hak chokoladen i småstykker, og kom det i en skål. Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen med det samme. Lad det stå i 2 minutter, og rør det så helt glat. Lad chokoladen stivne helt på køl inden brug.
Flødeskum:
Pisk fløden til blødt skum. Hæld ahornsirup på skummet, og lad det synke let i fløden.
Bagning:
Erstat 80 g mel i grundopskriften med kakaoen, og sigt kanel og allehånde i dejen sammen med melet.
Smør hullerne i æbleskivepanden med lidt smeltet smør, og sæt panden på komfuret ved jævn varme. Kom 1 god spsk dej i hvert hul og derefter 1 tsk kold chokoladefyld midt i hver æbleskive. Dæk med endnu 1 spsk dej. Bag æbleskiverne, til bunden er let gylden. Vend dem med et træspyd, og bag dem færdig. Anret de lune æbleskiver i en skål, og drys med flormelis. Server flødeskum med ahornsirup ved siden.
Tip
Lav chokoladefyldet med hvid chokolade, hvis du vil have en mere dramatisk effekt.