Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Æbleskiver med blødende hjerte af chokolade, så bliver det ikke meget bedre.
Foto: Pia Enghild Æbleskiver med blødende hjerte af chokolade, så bliver det ikke meget bedre.

Krydrede æbleskiver med blødende hjerte af mørk chokolade

Både børn og voksne vil elske disse syndige chokoladebomber med et hjerte af blød chokolade. En opskrift af

plate 4 personer
printer Print

Grunddej:
50 g gær
100 ml vand, lunet
400 ml kærnemælk
4 æg
250 g hvedemel
2 spsk rørsukker
2 tsk kardemomme
½ tsk salt

1 portion grunddej
80 g god kakao
1 tsk kanel
1 tsk allehånde eller brun-kagekrydderi
lidt smør, smeltet

Chokoladefyld:
200 g god mørk chokolade
120 ml fløde

Flødeskum med ahornsirup:
200 ml piskefløde
ahornsirup efter smag og behag

Desuden:
flormelis til at drysse over æbleskiverne

Sådan gør du

Grunddej: 
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, og rør æggene ud i væsken. Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en skål, og pisk det i væsken. Lad dejen hvile overdækket i 45 minutter. Nu har du den skønneste grunddej til æbleskiver.

Chokoladefyld:
Hak chokoladen i småstykker, og kom det i en skål. Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen med det samme. Lad det stå i 2 minutter, og rør det så helt glat. Lad chokoladen stivne helt på køl inden brug.

Flødeskum:
Pisk fløden til blødt skum. Hæld ahornsirup på skummet, og lad det synke let i fløden.

Bagning:
Erstat 80 g mel i grun­dopskriften med kakaoen, og sigt kanel og allehånde i dejen sammen med melet.

Smør hullerne i æbleskivepanden med lidt smeltet smør, og sæt panden på komfuret ved jævn varme. Kom 1 god spsk dej i hvert hul og derefter 1 tsk kold chokoladefyld midt i hver æbleskive. Dæk med endnu 1 spsk dej. Bag æbleskiverne, til bunden er let gylden. Vend dem med et ­træspyd, og bag dem færdig. Anret de lune æbleskiver i en skål, og drys med flormelis. Server flødeskum med ahornsirup ved siden.

Tip

Lav chokoladefyldet med hvid chokolade, hvis du vil have en mere ­dramatisk effekt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Æbleskiver, Søde sager, Dansk mad og Dessert