Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på krydret kikærteragout med spinat og grillede pitabrød
Foto: Line Thit Klein Krydret kikærteragout med spinat og grillede pirabrød

Opskrift på krydret kikærteragout med spinat og grillede pitabrød

Krydret kikærteragout med spinat og grillede pirabrød

plate 4
printer Print

1 løg
2 fed hvidløg
olivenolie
1½ tsk garam masala
1 tsk finthakket chili
400 g kogte kikærter
1 dåse hakkede flåede tomater
1 dl vand
100 g spinat
lidt citronsaft
græsk yoghurt eller drænet yoghurt
4 pitabrød.

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem møre i olivenolie. Tilsæt garam masala, chili og kogte kikærter, og rist det ved svag varme i nogle minutter. Hæld flåede tomater og lidt vand herved, og lad det koge indtil de hakkede tomater får konsistens à la marmelade. Tilsæt spinat og krydr med citronsaft, salt og peber.

Grill pitabrødene på en grillpande (eller varm dem i ovnen) og servér kikærte-ragouten med en skefuld yoghurt og grillet pitabrød.

Spis kikærterne som et vegetarisk aftenmåltid eller brug det som tilbehør til for eksempel lammesteg eller kylling.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dressing, Tyrkisk mad, Vegetarisk, Hovedret og Tilbehør