
Foto: Krydret squashkage med kanel.
Squashkage opskrift
Krydret squashkage
En squashkage går du aldrig galt i byen med - den revne squash gør kagen blød og saftig. Opskriften på squashkage kan du variere i det uendelige, tilsæt f.eks. chokoladestykker, valnødder eller mandler til dejen, inden du bager squashkagen. Efterfølgende kan du toppe kagen med en ostecreme eller anden glasur - kun fantasien sætter grænsen.
Her får du den helt klassiske opskrift på en krydret squashkage, som du selv kan variere efter smag og behag.
1 form eller en lille bradepande ca. 20 x 30
smør og mel til formen
400 g mel
1 tsk fint salt
1 ½ tsk natron
1 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
½ tsk stødt kardemomme
50 g kokosmel
1 tsk vaniljesukker
4 æg L/XL
300 g mørk muscovadosukker
200 g sukker/rørsukker
3 dl neutral olie, evt. raps- eller vindruekerne-
1 økologisk appelsin, saft og skal heraf
7 dl revet squash
Sådan laver du squashkagen
- Tænd ovnen på 170 grader, og smør formen grundigt med smør og drys efter med mel.
- I en stor skål blander du alle de tørre ingredienser: mel, salt, natron, bagepulver, kanel, kardemomme, kokos og vaniljesukker.
- I en anden skål pisker du æggene med muscovadosukker og lyst sukker, indtil massen er lys og skummende og ca. tredoblet i størrelse.
- Vend melblandingen i sammen med olien, den revne squach og appelsinsaft og -skal. Pisk ved lav hastighed, til dejen er godt blandet.
- Hæld dejen i den smurte form, og bag den i ca. 50-60 minutter, indtil overfladen er lysebrun og fint hævet, og en tandstik kommer ren ud.
- Lad kagen køle helt ned, før du skærer den i stykker.
Husk: Det er muligt, at squashkagen skal bage lidt ekstra. Bagetiden kan nemlig variere lidt efter, hvor saftige squashene er.