Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kylling med citron og rosmarin
Foto: Martin Dyrløv

Kylling med citron og rosmarin - opskrift fra Hjemmet

Kylling med citron og rosmarin

Kylling, citron og rosmarin i en velanrettet, smuk grillsymbiose.

4 personer
Print

Arbejdstid: 45 min.
Marinering: 3-6 timer
Grilltid: ca. 45 min.
1 frisk kylling eller hane (ca. 1½ kg)
1 stilk frisk rosmarin
1 tsk. hel sort peber
2 l vand
1 dl groft salt
3 spsk. farin (eller sukker)
1 spsk. olivenolie
Grillolie:
1 citron (øko)
3-4 fed hvidløg
1-2 stilke frisk rosmarin
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet sort peber
Tilbehør:
2 citroner (øko)
salat
brød (grillstegt)

  1. Skær gumpen af kyllingen, og skær kyllingen igennem langs brystbenet. Skær rygbenet ud, så du har 2 halve kyllinger.
  2. Læg kyllingen i et stort fad (eller i en stor frysepose) sammen med skyllet rosmarinstilk og hel sort peber (evt. i et tefilter). Rør salt og farin ud i vandet, og hæld det over kyllingen. Sæt det i køleskabet i 3-6 timer.
  3. Grillolie:
  4. Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften – der skal være 2 spsk. saft. Rør citronskal og -saft sammen med finthakket hvidløg, 1 spsk. finthakket rosmarin, olivenolie, salt og peber.
  5. Tag kyllingen op af saltlagen, og tør den med køkkenrulle. Pensl skindet med olivenolie, og læg den med skindsiden nedad på en varm grill. Brun den i 10-15 min. Vend kyllingen, og flyt den til middel varme. Pensl med grillolie, og grill kyllingen under låg i ca. 30 min.
  6. Del citronerne i halve, pensl dem med olivenolie, og grill dem på skærefladerne i 2-4 min.
  7. Stik en kødnål (eller et spyd) i et kyllingelår, og tjek, at den udsivende saft er klar – så er kyllingen gennemstegt. Del kyllingen i lår- og bryststykker, og servér med grillstegte citroner, salat og grillstegt brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød og Hovedret