Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Marinering: 3-6 timer
Grilltid: ca. 45 min.
1 frisk kylling eller hane (ca. 1½ kg)
1 stilk frisk rosmarin
1 tsk. hel sort peber
2 l vand
1 dl groft salt
3 spsk. farin (eller sukker)
1 spsk. olivenolie
Grillolie:
1 citron (øko)
3-4 fed hvidløg
1-2 stilke frisk rosmarin
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet sort peber
Tilbehør:
2 citroner (øko)
salat
brød (grillstegt)
- Skær gumpen af kyllingen, og skær kyllingen igennem langs brystbenet. Skær rygbenet ud, så du har 2 halve kyllinger.
- Læg kyllingen i et stort fad (eller i en stor frysepose) sammen med skyllet rosmarinstilk og hel sort peber (evt. i et tefilter). Rør salt og farin ud i vandet, og hæld det over kyllingen. Sæt det i køleskabet i 3-6 timer.
- Grillolie:
- Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften – der skal være 2 spsk. saft. Rør citronskal og -saft sammen med finthakket hvidløg, 1 spsk. finthakket rosmarin, olivenolie, salt og peber.
- Tag kyllingen op af saltlagen, og tør den med køkkenrulle. Pensl skindet med olivenolie, og læg den med skindsiden nedad på en varm grill. Brun den i 10-15 min. Vend kyllingen, og flyt den til middel varme. Pensl med grillolie, og grill kyllingen under låg i ca. 30 min.
- Del citronerne i halve, pensl dem med olivenolie, og grill dem på skærefladerne i 2-4 min.
- Stik en kødnål (eller et spyd) i et kyllingelår, og tjek, at den udsivende saft er klar – så er kyllingen gennemstegt. Del kyllingen i lår- og bryststykker, og servér med grillstegte citroner, salat og grillstegt brød.