GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Laks i fad med krydderurtetopping
Foto: Tia Borgsmidt

Laks i fad med krydderurtetopping

Denne ret med laks og aspargessalat er nem at lave, og så smager den skønt!

printer Print
plate 4 personer

500-600 g laksefilet i 4 portionsstykker
2 spsk. citronsaft
salt og peber
3 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket dild
3 spsk. rasp
25 g blødt smør

Aspargessalat:
250 g grønne asparges
½ blomkål
10 radiser
1 forårsløg

Dressing:
3 spsk. citronsaft
2 spsk. olie, gerne nøddeolie
salt

Tilbehør:
kogte nye kartofler

Sådan gør du

  1. Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad. Dryp med citronsaft, og krydr med salt og peber.
  2. Bland persille, dild, rasp og smør, og fordel det over fisken. Krydr med lidt salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. ca. 15 min.
  3. Skær eller bræk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 2-3 cm stykker. Kog dem op i letsaltet vand 2 min. Afdryp og afkøl dem i en si.
  4. Skær blomkålen i meget små buketter. Skær radiserne i skiver. Snit forårsløget.
  5. Kom grøntsagerne i en skål. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i.
  6. Server salaten til laksen sammen med kartofler.
Se, hvad vi ellers skriver om: Laks, Sommermad og Hovedret