ceviche laks avocado
SPONSORERET indhold

Ceviche med laks - nemt og lækkert

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lakseceviche er en nem forret eller hurtig frokost. Ceviche er en kold form for fiskesalat, hvor laksen bliver "stegt" i syre fra lime. Her får du en skøn opskrift på en ceviche med laks, avokado, ingefær og koriander.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
21. jun. 2023 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

Ceviche med laks

  • 600 g fersk laks
  • 4 usprøjtede lime
  • 4 spsk sesamolie
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 2 avocado
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt koriander

Sådan laver du ceviche med laks

  1. Sørg for, at fisken er HELT frisk, og sig til fiskehandleren, hvad den skal bruges til. Frys laksen ned natten før, den skal bruges. Optø fisken på dagen, hvor den skal bruges.
  2. Skær laksen i tynde skiver, mens den er skalfrossen. Det gør det nemmere at skære tynde skiver. Læg lakseskiver i en skål.
  3. Skyl lime, og riv skallen fint fra en af dem. Pres saften fra alle lime ned i en lille skål. Bland sammen med limeskal, sesamolie og revet ingefær. Hæld blandingen over fisken. Sæt skålen på køl i et par timer. Citrussaften vil ”tilberede” fisken, så den bliver helt mør.
  4. Halver avocado, og fjern sten. Tag avocadokødet ud, og skær det i tynde skiver. Anret små tallerkner med avocadoskiver.
  5. Læg lakseskiver ovenpå. Dryp citrussaften over hver portion. Skyl forårsløg, og fjern det yderste lag. Snit dem fint. Drys forårsløg og korianderblade over hver anretning.

ceviche laks opskrift.jpg

PRØV OGSÅ: Ceviche af hvid fisk med lime, koriander & chili

Anbefalet til dig