Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Lakseceviche med avocado
Foto: Betina Hastoft Skøn lakseceviche serveret i halve avocados. Nem og lækker forret eller hurtig frokost.

Ceviche med laks

Let & lækkert: Lakseceviche

Lækker ceviche med laks - ceviche er en kold fiskesalat, som du kan lave med alskens slags fisk og skaldyr. Her får du en skøn opskrift på en ceviche med laks, lime og koriander.

25 minutter
Print
Lakseceviche til 4-6 personer

500 g helt frisk laksefilet (sig til fiskehandleren, at du skal bruge det råt)
1 dl limesaft, evt. lige dele lime og citron
1½ tsk. salt
2 spsk. avocadoolie eller ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. hakket frisk eller syltet jalapeño
½ tsk. tørret oregano
3 avocadoer
1 tomat
2 forårsløg

Pynt:
frisk koriander
hakket rød chili

Tilbehør:
kvarte tortillapandekager penslet med olie og stegt sprøde i ovnen ca. 10 min. ved 200 gr. samt tabasco

Sådan laver du ceviche med laks

1. Skær laksefileten i 1 x 1 cm tern. Læg dem i en skål, og vend dem med  halvdelen af limesaften samt salt. Lad fisken trække 1 time tildækket i køleskab. Hæld væden fra, og kasser den. Pisk den sidste halvdel af limesaften med olie, jalapeño og oregano, og kom det over lakseternene.

PRØV OGSÅ: Ceviche med lime, koriander & chili


2. Skær avocadoerne i halve, fjern stenene. Fordel lakseternene over de halve
avocadoer. Snit løgene. Halver tomaten, og fjern kerner og saft. Skær tomatkødet i små tern. Fordel forårsløg og tomattern over laksen. Pynt med frisk koriander og
chili.

SE MERE: Krydret laks i ovn


3. Server retten med sprøde tortillatrekanter og tabasco.

HUSK


Når du anvender rå fisk, anbefaler Fødevarestyrelsen, at fisken har været
frosset ned i et døgn ved minus 20 gr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ceviche, Laks, Fisk, Nem forret, Forret og Frokost