Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Gryderet med lam
Foto: Maria Nørregard Gryderet med lam og bagt græskar.

Gryderet med lam

Lam og bagt græskar med rødløg og feta

Med denne gryderet får du en optimal sammensætning af protein og grønt. Vil du slanke dig, kan du evt. udelade tortillaen.

en time, 5 minutter
Print
Gryderet med lam til 4 personer

800 g lammekød, f.eks. bov
2-3 fed hvidløg
2 spsk lys miso (sojapasta)
3 dl vand
2 spsk fintrevet frisk ingefær
1 spsk friskrevet gurkemeje eller 1 tsk tørret gurkemeje
3 rødløg
1 hokkaidogræskar
2 æbler
4 spsk
olivenolie

Pynt:
frisk koriander eller frisk timian
små tortillaer til servering

Sådan gør du

[650 kcal pr. person]

1/ Skær lammekødet i ca. 2 cm store tern.

2/ Riv hvidløget. Rør misopastaen fri for klumper med vandet. Bland fintrevet hvidløg, frisk ingefær og gurkemeje i.

3/ Skær rødløgene i skiver, hokkaidoen i tern, og æblerne i både. Bland det hele med kødet, og vend det i olien.

4/ Bag i ovnen ved 180 grader 45-55 min.

5/ Pynt retten med frisk koriander eller timian. Servér med en lun tortilla til.

Tip: Marinér evt. købet i misoblandingen dagen før for at få endnu bedre smag.

Prøv også: Løgsuppe med rosmaring og kødboller?

Se, hvad vi ellers skriver om: Simremad, Lam og Hovedret