TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Foto: VK Stock Fordi alt smager bedre med bacon!

Linguine med pecorino, persille og pancetta

Nem og lækker aftensmad på 15 minutter. Helt perfekt til de travle hverdage.

printer Print
clock 15 minutter
plate 4 personer

400 g linguine (smal båndpasta)
2 tykke skiver pancetta i tern (el.lign. god bacon)
½ dl olivenolie
1 fed hvidløg, fintsnittet
100 g friskrevet tør pecorino (eller parmesan)
1 spsk. sort peber, knust i morter
1 håndfuld bredbladet persille
grofthakket salt

Sådan gør du

  1. Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand.
  2. Rist pancettaen sprød på en pande. Tag af, og vask panden.
  3. Steg hvidløg gyldent i lidt olie på panden.
  4. Kom hvidløg, pancetta, pecorino, peber og olie i en stor skål sammen med pastaen, og vend godt rundt, så olie og ost lægger sig om pastaen.
  5. Drys persille over, krydr med salt, og server.

Kog perfekt pasta

  • Kog pastaen i rigeligt vand, som er godt saltet.
  • Rør rundt, når pastaen er kommet i gryden, så den spredes og ikke klumper eller sætter sig på bunden.
  • Kog ‘al dente’, det vil sige, at der stadigvæk skal være bid i pastaen.
  • Husk, at når pastaen skal blandes med en sovs på panden, skal den være lidt mere al dente end ellers, da den koger videre på panden i et par minutter.
  • Beregn ca. 100 g pasta pr. person, 1 liter vand pr. 100 g og 10 g salt pr. liter vand.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pastaretter og Hovedret