Luksus-peberbøf med porrecreme
SPONSORERET indhold

Luksus-peberbøf med porrecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En rigtig forkælet ret, der vil være fin nytårsaften.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
27. dec. 2011 | Opskrift | Hjemmet
2 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Koge/stege/bagetid:
45 min.
Ikke fryse-egnet
2 møre bøffer af oksefilet (eller -mørbrad, 175 g pr. stk.)
salt
1 tsk farvede peberkorn
lidt olie til stegning
Porrecreme:
1 porre (fintsnittet)
1 tsk olie
1/2 dl mælk
salt og peber
2 spsk cremefraiche
Tilbehør: grønne bønner og halve bagte kartofler (penslet med olie og drysset med salt og rosmarin, 45 min. i ovnen ved 225 grader)

  1. Steg porrerne bløde i olie, tilsæt mælk, salt og peber og lad det simre 15 min.
  2. Gnid bøfferne med knuste peberkorn. Brun dem på en varm pande med olie. Drys med salt og steg dem 3-5 min. på hver side.
  3. Rør cremefraiche i porrerne (det må ikke koge, hvis du bruger mager cremefraiche).
  4. Servér bøfferne med det lækre tilbehør.