Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på madbrød med salvie og gedeost
Foto: Line Thit Klein Madbrød med salvie og gedeost

Opskrift på madbrød med salvie og gedeost

Madbrød med salvie og gedeost

7
Print

4 dl lunkent vand
1,5 tsk havsalt
ca. 20 g gær
250 g durummelca.
300 g hvedemelca.
4 mellemstore løg
1 stor spsk smør
1 spsk sukker

Sådan laver du madbrød

1. Rør vand, salt og gær sammen. Tilsæt durummel, og rør dejen til en blød konsistens. Tilsæt hvedemelet, og rør dejen sammen i et par min. Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, hvis dejen er meget blød.

2. Ælt dejen grundigt sammen, til den er smidig og blank, og lad den hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt klæde. Det tager ca. 2 timer.

3. Imens kan du lave løgene således: Skær dem i tynde skiver, og steg dem på panden ved medium varme i smørret. Drys en spsk sukker over, og lad løgene simre og blive bløde og gyldne – det tager ca. 10-15 min. Sæt dem derefter til side.

4. Del dejen op i 6-8 dele, og rul hver bolle ud så tyndt som muligt. Fordel de bløde, karamelliserede løg ud over, top med skiver af gedeost og salvieblade. Et drys friskkværnet peber, og madbrødene er klar til ovnen. Bag dem sprøde og gode i 12-15 min ved 225 grader.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Madbrød, Bagning, Brød, Dansk mad, Morgenmad, Brunch, Frokost, Tilbehør og Bageopskrifter