Mandelblondekager med rysteribs
SPONSORERET indhold

Mandelblondekager med rysteribs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En dejlig knasende kage til kaffen, er hvad vi byder på i denne uge.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
25. jun. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Dej:
50 g smuttede mandler
75 g blødt smør
75 g sukker
45 g glucose el. flydende honning
30 g hvedemel

Fyld:
2½ dl piskefløde
2 tsk. revet appelsinskal
2 spsk. friskpresset appelsinsaft
1 spsk. flormelis
200 g ribs
1 dl sukker

Pynt:
citronmelisse

  1. Blend mandlerne meget fint. Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen, gerne med en håndmikser. Fordel flade cirkler (ca. 5 cm i diameter) på bagepapir. Du skal bruge ca. 2 spsk. dej pr. kage. Bag kagerne ca. 5-7 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne. Afkøl kagerne, inden de løftes af bagepapiret.
  2. Smag flødeskummet til med revet appelsinskal, appelsinsaft og flormelis. Læg 3 kager sammen med flødeskum, og kom også flødeskum på toppen. 
  3. Læg ribs og sukker i en skål med låg, og ryst det sammen. Fordel rysteribs på toppen af kagerne. Pynt med citronmelisse. De kager der bliver til overs, kan du opbevare som småkager i en tætsluttende dåse.
  4. Fordel rysteribs på toppen af kagerne. Pynt med citronmelisse.
  5. De kager der bliver til overs, kan du opbevare som småkager i en tætsluttende dåse.

Anbefalet til dig