Mandelkage med jordbær
Foto: Columbus Leth

Mandelkage med jordbær - opskrift fra Hjemmet

Nem mandelkage med jordbær (glutenfri)

En skøn og nem kage, der smager af sommer. Kagen bages med mandelmel og er derfor glutenfri. Her får du opskriften på en skøn og nem sommerkage med jordbær:

printer Print
plate 6-8 personer

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 35 min.

Mandelkage:
200 g sukker
3 store æg
200 g mandler
Creme:
1½ dl piskefløde
3 spsk. flormelis
1 vaniljestang
1 tsk. sukker
1½ dl cremefraiche 38%
Pynt:
250 g jordbær
flormelis

  1. Mandelkage: Pisk sukker og æg til en tyk og luftig masse.
  2. Mal mandlerne fint i en foodprocessor, og vend den i æggemassen.
  3. Beklæd en springform (ca. 25 cm) med bagepapir, og tænd ovnen på 175 grader.
  4. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 30-35 min. Tjek med et træspyd om kagen er gennembagt, og lad kagen afkøle i formen.
  5. Creme: Pisk fløden til skum, og tilsæt sigtet flormelis. Bland vaniljekornene i skummet sammen med cremefraichen. Fordél cremen over den afkølede kage.
  6. Pynt: Skyl og nip jordbærrene, og sørg for, at de er helt tørre. Skær jordbærrene i skiver, og fordél dem over cremen. Pynt evt. med lidt sigtet flormelis, og servér kagen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Jordbær, Glutenallergi, Kage og Bageopskrifter