Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Mandelkage med jordbær
Foto: Columbus Leth

Mandelkage med jordbær - opskrift fra Hjemmet

Mandelkage med jordbær

En skøn og nem kage, der smager af sommer

6-8 personer
Print

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 35 min.
Mandelkage:
200 g sukker
3 store æg
200 g mandler
Creme:
1½ dl piskefløde
3 spsk. flormelis
1 vaniljestang
1 tsk. sukker
1½ dl cremefraiche 38%
Pynt:
250 g jordbær
flormelis

  1. Mandelkage:
  2. Pisk sukker og æg til en tyk og luftig masse.
  3. Mal mandlerne fint i en foodprocessor, og vend den i æggemassen.
  4. Beklæd en springform (ca. 25 cm) med bagepapir, og tænd ovnen på 175 grader.
  5. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 30-35 min. Tjek med et træspyd om kagen er gennembagt, og lad kagen afkøle i formen.
  6. Creme:
  7. Pisk fløden til skum, og tilsæt sigtet flormelis. Bland vaniljekornene i skummet sammen med cremefraichen. Fordél cremen over den afkølede kage.
  8. Pynt:
  9. Skyl og nip jordbærrene, og sørg for, at de er helt tørre. Skær jordbærrene i skiver, og fordél dem over cremen. Pynt evt. med lidt sigtet flormelis, og servér kagen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Mandler, Jordbær og Glutenallergi