Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sådan laver du marcipankage med friske bær
Foto: Line Thit Klein Sådan laver du marcipankage med friske bær

Marcipankage med friske bær

Marcipankage med friske bær

Marcipankage med mascarpone, der kan laves dagen i forvejen og blot pyntes lige inden servering.

10-12
Print

Bund:
200 g marcipan, groftrevet
100 g sukker
100 g blødt smør
4 æg
100 g mel
1 tsk bagepulver
1-1½ lime, skal og saft heraf

Creme:
4 blade husblas
250 g mascarpone
1 lime, saft og skal heraf
1 dl cremefraiche 18 %
100 g flormelis
3 dl piskefløde

Pynt: blandende sommerbær

Sådan laver du marcipankage med sommerbær:

Rør marcipan sammen med sukker og blødt smør (brug evt. en elpisker med dejkrog). Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen, og rør det jævnt. Rør til sidst
limesaft og skal i.

Smør dejen ud i en smurt springform på ca. 22 cm, og bag marcipanbunden 25-30 minutter, til den er færdigbagt. Afkøl bunden.

Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Tag husblassen op af vandet, og kom det i en skål som tåler varme. Smelt husblassen over vandbad. Rør mascarpone, limesaft, limeskal og cremefraiche sammen med flormelis, til det er en jævn masse i en skål. Sigt husblassen i cremen, og rør det hurtigt sammen. Pisk fløden til skum, og vend den i mascar-ponecremen.
Kom cremen i springformen oven på den bagte, afkølede marcipanbund, og smør den ud i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet minimum 4 timer.

Tag kagen ud af springformen, og anret den på et fad. Pynt med friske bær, f.eks. jordbær, hindbær og blåbær og evt. lidt mynteblade.

PRØV OGSÅ: Krydret chokolade-orange-sorbet

Tip:

Lav kagen 1-2 dage, inden der kommer gæster, og opbevar den i køleskabet. Så er det blot alle de lækre bær, som skal på toppen af kagen inden servering.