Marengsreder med passionsirup og vaniljeskum
SPONSORERET indhold

Marengsreder med passionsirup og vaniljeskum

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lav en skøn og frisk dessert i påskedagene! Prøv denne dessert, der består af søde marengsreder, hjemmelavet passionsfrugtsirup og vaniljeskum.

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
01. apr. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
10-12 stk.

Ingredienser

Marengs:

  • 4 æggehvider
  • 200 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 2 dråber eddike

Passionsirup:

  • 2½ dl vand
  • 2½ dl rørsukker
  • 1 kaffirblad (limeblad)
  • 1 stilk citrongræs, flækket på langs
  • 1 flækket vaniljestang
  • 3 passionsfrugter

Desuden:

  • ½ dl piskefløde
  • 1 spsk. vaniljesukker

Sådan gør du:

  1. Marengs: Pisk æggehviderne stive, når der dannes hvide toppe, tilsættes flormelis lidt efter lidt, mens der piskes.
  2. Tilsæt salt og eddike, og pisk, indtil konsistensen er helt glat, sej og danner toppe.
  3. Beklæd bageplader med bagepapir. Tænd ovnen på 120 gr. Kom marengsdejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Lav cirkler så det ligner reder på bagepladen.
  4. Bag rederne i 50 min. Sluk for ovnen, og lad marengsene tørre i ovnen, til den bliver kold. Så bliver marengsrederne sprøde udenpå og seje indeni.
  5. Passionsirup: Kom vand i en gryde med rørsukker, kaffirblad, citrongræs og vanilje. Kog det hele sammen i 30 min., til det tykner. Afkøl.
  6. Halver og udhul passionsfrugterne. Rør i siruppen.
  7. Pisk fløden til skum med vaniljesukker.
  8. Anret marengsrederne med vaniljeskum og sirup.

Anbefalet til dig