
Sense-kost aftensmad: Marineret skinkemignon med agurke- og hjertesalat
Skøn asiatisk inspireret aftensmad, der kan indgå i din sense kostplan. Her får du en helt ny sense kost opskrift på hurtig aftensmad af Suzy Wengel, der står bag den populære kur, "Spis dig sund & slank med Sense"
Ingredienser
Marinade og kød:
1 tsk. ingefær
1 spsk chiliflager
2 spsk hoisinsauce
2 spsk finthakket mynte
2 spsk olie
1 skinkemignon, cirka 350 g
Agurkesalat:
½ agurk
2 fed hvidløg
¼ rød chili
2-3 dråber sesamolie
2 spsk riseddike
Hjertesalat med peanutdressing:
2 hjertesalat eller et romainesalathoved
2 spsk peanutbutter, smooth
1 tsk honning
½ tsk sesamolie
1 spsk sojasauce
2 spsk riseddike
1 tsk presset hvidløg
Pynt:
30 g cashewnødder
1 lille bundt koriander
Næringsindhold
-
Energi pr. person:629 Kcal
-
Fedt:39 %
-
Protein:45 %
-
Kulhydrat:21 %
Sådan laver du skinke-mignon
- Bland alle ingredienser til marinaden. Kom skinkekød og marinade i en pose. Luk posen tæt, og læg den på køl i minimum to timer og gerne natten over.
- Steg skinkemignon og marinade på en tør sliplet- pande et par minutter på alle flader. Sæt den i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader. Tag kødet ud, og lad det hvile i cirka 10 minutter, før du skærer det i skiver.
PRØV OGSÅ: Stegte tigerrejer med glasnudler og enokisvampe - Kog ris efter anvisning på pakken. Skræl det mest af skindet af agurken, og skær den i tykke stave. Skær hvidløg og chili i bittesmå tern.
- Vend agurk, hvidløg, chili, sesamolie og riseddike sammen i en skål. Fjern de yderste blade fra salathovederne, knæk resten af bladene af, og skyl dem. Lad dem afdryppe, mens du blander alle ingredienserne til peanutdressingen.
- Anret kødskiverne ovenpå ris. Pynt med hakkede cashewnødder og koriander.
- Server agurkesalat i en lille skål og hjertesalatbladene på et fad – kom peanutdressing på hjertesalatbladene kort før servering.
TIP: Du kan sagtens bruge hvidvinseddike i stedet for riseddike.
SENSE TALLERKENMODEL: DET BØR DER LIGGE PÅ DIN TALLERKEN
En håndfuld ris med en håndfuld marineret skinkemignon, pyntet med en spiseskefuld cashewnødder og koriander. Dertil en håndfuld agurkesalat og en håndfuld hjertesalatblade med en til to spiseskefulde peanutdressing.
FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN:
HÅNDFULD 1 (+2): Agurk, hjertesalat
HÅNDFULD 3: Skinkemignon
HÅNDFULD 4: Ris
FEDT: Olie, peanutbutter, cashewnødder
SMAGSGIVERE : Ingefær, chiliflager, hoisinsauce, mynte, hvidløg, chili, eddike, honning, sojasauce, koriander