Mazarin med chokoladeganache
Foto: Columbus Leth Prøv den lækre mazarinkage med chokoladeganache.

Mazarin med chokoladeganache

Sød og saftig mazarinbund toppet med silkeblød chokoladeganache og havsalt. Enhver chokoladeelskers drøm.

printer Print
plate ca. 10 personer

100 g smør
100 g sukker
100 g mandelmel
50 g hvedemel
50 g revet marcipan
2 æg

Chokoladeganache:

200 g chokolade
1 dl piskefløde
flagesalt

Pynt:

rød skovsyre
frysetørret solbærgranulat
brombær

sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Pisk smør, sukker, mandelmel, hvedemel, revet marcipan og æg sammen.
  2. Fordel dejen i en smurt springform ca. 22 cm i diameter – gerne med løs bund. Bag kagen i ovnen i ca. 15 min., til den er gyldenbrun.
  3. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Lun fløden, og hæld over chokoladen. Rør rundt, indtil ganachen samler sig og får en smuk blank overflade.
  4. Fordel ganachen på den afkølede kage, og drys med havsalt. Stil kagen køligt mindst 4 timer eller natten over.
  5. Pynt kagen med skovsyre, frysetørret solbærgranulat og brombær inden servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: Mazarinkage, Chokolade og Bageopskrifter