Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Nem kirsebærsaft
Foto: Christian Petersen Kom sensommeren på flaske - lav super lækker hjemmelavet kirsebærsaft.

Kirsebærsaft!

Mhmm... kirsebærsaft!

Lav masser af flasker af den skønneste kirsebærsaft, så du også kan nyde smagen af solmodne kirsebær og sommer, når det bliver efterår.

Kirsebærsaft

 

1 kg kirsebær
3 dl vand
4 sure æbler
350 g lys rørsukker pr. liter saft
1 tsk. konserveringsvæske pr. liter saft (atamon)

1. Skyl bærrene, og kom dem i gryden sammen med vandet. Skræl æblerne, del i kvarte, fjern kernehusene, og læg i gryden med bær.

2. Læg låg på, og bring frugt og bær langsomt i kog. Kog ved svag varme ca. 15 min.

3. Si saften gennem et klæde (kom et tyndt viskestykke i en si) eller en saftpose. Lad den stå og dryppe af i ca. 1 time.

4. Mål saften, og hæld i gryden sammen med sukkeret. Kog ca. 5 min. uden låg. Skum saften, og tilsæt konserveringsvæske. Hæld saften på skoldede flasker. 

Tip

Brug en tragt og en kande, så går ingen saft til spilde.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kirsebær og Saft